(VIDEO) Marin Čilić nakon jedne od najvećih pobjeda karijere: ‘Sretan sam, jedva čekam finale Wimbledona…’

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prvi put u karijeri plasirao se u finale Wimbledona. Čilić je tako postao drugi Hrvat u povijesti koji je izborio finale najjačeg teniskog turnira na svijetu. Prvi je, naravno, Goran Ivanišević, za sada jedini Hrvat s wimblendonskom ”kantom”, osvojenom 2001. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je u polufinalu sjajnom igrom pobijedio Amerikanca Sama Querreya s 3:1 u setovima (6:7, 6:4, 7:6, 7:5), a u finalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Federer – Berdych. Čilić ima negativan skor protiv Federera, ali i 6:6 protiv Berdycha. No, Wimbledon je nešto posve drugo.

Što je nakon sjajne pobjede, jedne od najvećih u karijeri, rekao hrvatski tenisač?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trudio sam se igrati od početka sjajno. No, Querry je držao visoki ritam. Imao sam neke prilike koje nisam iskoristio tijekom meča i mogao sam možda ranije završiti, ali sam bio sve bolji i bolji i to je na kraju odlučilo pobjednika. Jako sam sretan i jedva čekam finale…” Čilić je do pobjede protiv Amerikanca došao sjajnom igrom na svom prvom servisu, ali i sjajnom igrom na servis protivnika.

“Querrey  je jako dobar tenisač. Nije mi dozvoljavao da igram svoj tenis tijekom velikog dijela meča, ali sam se uspio vratiti u meč i preokrenuti. Jednostavno, uvijek razmišljam pozitivno i kako odigrati što bolje. Ovog puta sam uspio napraviti sve što sam zamislio”, zaključio je Čilić u prvoj reakciji nakon velike pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.