Glavni ravnatelj HRT-a od NO-a nakon smjene zatražio suglasnost na odluku o plaćama

Foto: fah

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić je u petak prijepodne, sat i pol nakon što je Hrvatski sabor i službeno razriješio Nadzorni odbor (NO) HRT-a, uputio već razriješenim članovima NO-a zahtjev za davanje zakonom propisane prethodne suglasnosti na više važnih općih akata – uključivši i odluke o plaćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suglasnost je uz pravilnik o plaćama i drugim pravima radnika na HRT-u zatražena i za odluke o plaćama i pravima glavnog ravnatelja, plaćama ostalih rukovoditelja, glavnog tajnika, pomoćnika ravnatelja i glavnih urednika.

Glavni ravnatelj HRT-a suglasnost je zatražio temeljem odredbe Zakona o HRT-u, kojom je određeno da se određene odluke ili akti donose uz mišljenje ili suglasnost NO-a, a ako se on ne očituje u roku od 30 dana, smatra se da je dano pozitivno mišljenje odnosno suglasnost.

Postupak donošenja tih akata, a nakon smjene NO-a, potvrdili su i s HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Obavješćujemo vas da je glavnome ravnatelju Hrvatske radiotelevizije tek jučer dostavljeno mišljenje Radničkoga vijeća Hrvatske radiotelevizije o Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o plaćama i drugim materijalnim pravima radnika. Tijekom današnjega prijepodneva objedinjena je sva potrebna dokumentacija te je sukladno propisima upućena na odobrenje Nadzornome odboru Hrvatske radiotelevizije”, pojasnili su s HRT-a.

Odluka vodstva HRT-a uslijedila je nakon što je NO javne radiotelevizije na svojoj sjednici 5. srpnja jednoglasno odbio dati suglasnost na predložene izmjene i dopune navedenih pravilnika i odluka te je upozorio glavnog ravnatelja na zakonsku obavezu dostave zatraženih podataka jer je njihovim nedostavljanjem, kako su tvrdili, protuzakonito onemogućio provedbu nadzornih aktivnosti iz nadležnosti NO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.