Marin Čilić – Roger Federer: Meč u Australiji koji Hrvati s velikim nestrpljenjem očekuju!

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se po prvi puta u svojoj bogatoj i sad već dugoj karijeri u finale Australian Opena.  Treće je to finale jednog Grand Slam turnira Marina Čilića, koji je jednom i slavio, osvojivši US Open. U slučaju pobjede u finalu, protiv nevjerojatnog Rogera Federera, Čilić bi postao najbolji hrvatski tenisač svih vremena, čak i ispred Gorana Ivaniševića. I ovako nije daleko od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Roger Federer je do finala stigao nakon što mu je 21-godišnji Korejac Hyeon Chung zbog žuljeva predao meč u trenutku kad je Švicarac vodio 6-1, 5-2. Drugim riječima, iako je igrao dan kasnije od Marin Roger odmoran čeka finalni meč.

Posljednji puta Čilić i Federer u finalu jednog Grand Slama sreli su se prošle godine u Wimbledonu, kada se Marin nije uspio ozbiljnije suprotstaviti najboljem svjetskom tenisaču svih vremena zbog jakih bolova. Kako će biti u nedjelju od 9.30 sati tek ćemo vidjeti, ali ne i, nažalost, na Hrvatskoj televiziji. Naime, javna televizija nije uspjela osigurati prijenos spektakla iz Australije.  Naravno da su RTV pretplatnici razočarani ponašanjem i propustima HRT-a, no, sve se više navikavaju na takvu situaciju, s obzirom kako je Hrvatska televizija odavno izgubila rukometnu reprezentaciju, a kako sada stvari stoje mogli i nogometnu.

Kad već govorimo o mečevima između Marina Čilića i Rogera Federera recimo kako je Hrvat jedini trijumf protiv Švicarca imao prije tri i pol godine u polufinalu US Opena, tada je Marin ”demontirao” Federera svladavši ga u tri seta. Do sada su Federer i Čilić igrali čak devet puta.  Podsjetimo, 36-godišnji Švicarac će u nedjelju igrati u svom 30. Grand Slam finalu te će se boriti  za 20. trijumf, šesti na Australian Openu. Federer ima vrlo visoko mišljenje o Čiliću, bez obzira na činjenicu što ga mnogi smatraju apsolutnim favoritom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidjeli smo protiv Rafe i Edmunda što može, s koliko samopouzdanja igra. U Wimbledonu je imao istih problema sa žuljevima kao Chung, a uništio me 2014. na US Openu. Sjajan je dečko. Bili smo suigrači na Laver kupu, a čak smo i trenirali za vrijeme odmora na Maldivima. Našli smo se na istom mjestu, tražili s kim ćemo igrati i na kraju završili trenirajući u tropskim uvjetima. Jedva čekam da finale počne”, rekao je Federer nakon pobjedu u polufinalu.

Treba li uopće spomenuti da će uz ”vojsku” svojih navijača, koji ga slijede iz države u državu, s kontinenta na kontinent, uz Federera i Čilić imati veliku podršku… Hrvati koji žive u Australiji na svim su mečevima bili uz Čilića, kao i uz sve Hrvate koji brane sportske boje svoje domovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.