Marin Pongračić: ‘Dalić mi je rekao da ovako nastavim’

Foto: fah

Kakva večer je iza hrvatskog nogometaša Marina Pongračića. U pobjedi svojeg Wolfsburga postigao je dva pogotka, svoja prva dva u profesionalnoj karijeri i obilježio osvajanje tri boda protiv Bayera u Leverkusenu (4:1). Dan nakon susreta poruke i pozivi ne prestaju stizati, a iz Wolfsburga ovaj 22-godišnji branič javio se za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prelijep osjećaj, presretan sam. Prva dva gola u mojoj profesionalnoj karijeri. Bitna pobjeda, bitna tri boda u Leverkusenu, zaista super, počeo je Pongračić.

– Prijatelji su mi pisali, obitelj, čak i neki ljudi od kojih to nisam očekivao, iz bivšeg kluba. Dobio sam jako puno komplimenata, drago mi je to vidjeti. Nisam još ni stigao sve pročitati, a kamoli odgovoriti, dodao je.

Nije uobičajeno da središnji branič postiže golove, kamoli dva – nakon prekida sjajno ste reagirali?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nisam znao da sam opasan po gol, nisam nikad ni bio. U Salzburgu sam bio najviši u ekipi pa sam ostajao iza na korneru, u obrani. Tako da sam iznenadio sam sebe da mogu dati gol, pogotovo dva.

Kako je igrati za Wolfsburg?

– Oduvijek sam sanjao o tome da igram u Bundesligi. Svaka utakmica je novi izazov. Radujem se što sam tu gdje jesam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi igrač koji je sada pod povećalom u Bundesligi, ali i od strane hrvatske javnosti rekao – tko je Marin Pongračić?

– Marin Pongračić je dečko koji je odrastao u Njemačkoj, cijeli sam život ovdje. Rođen sam i odrastao u Landshutu, tri godine sam igrao u Bayernu pa u Ingolstadtu, u 1860 Münchenu s Ivicom Olićem. Nakon toga sam prešao u Salzburg, gdje sam odigrao prve profesionalne utakmice. Na zimu sam stigao u Wolfsburg, opisao je Pongračić svoj put.

Suigrač ste s našim reprezentativcem Josipom Brekalom, dobro se slažete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Da. Tu je s nama i vratar Pavao Pervan, nas trojica se družimo, tako da, mala smo banda, s osmijehom će 22-godišnji branič.

Kako je igrati pred praznim tribinama na stadionima koji su inače ispunjeni?

– Mogu vam reći da je osjećaj malo čudan igrati bez navijača. Imaš osjećaj kao da igraš neku prijateljsku utakmicu na pripremama. Ali dobro, mislim da se čovjek na sve navikne. Nama je bitno da se ipak koncentriramo na utakmice, pa i bez navijača, da sami sebe motiviramo. Mislim da smo do sada to super uspjeli. Uzeli smo šest bodova u tri utakmice i idemo dalje.

Igrali ste za hrvatsku mladu izabranu vrstu, nadate se skorašnjem pozivu u A reprezentaciju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja ću dati sve najbolje od sebe pa ćemo vidjeti hoću li biti pozvan. Naravno da bih se jako razveselio pozivu. Moram biti strpljiv, znam da ima još kvalitetnih igrača, tako da čekam svoju priliku.

S kime ste od naših bivših i sadašnjih igrača i trenera u kontaktu?

– U kontaktu sam s Ivicom Olićem s kojim sam igrao u Münchenu 1860. Jučer me nazvao nakon utakmice čestitao mi. S njim se čujem. Jednom sam razgovarao i telefonski sa Zlatkom Dalićem kad se čuo s Josipom Brekalom.

Što vam je rekao izbornik Zlatko Dalić?

– Rekao mi je da nastavim ovako, da me prati i da dam sve od sebe. Kazao je da ako nastavim s ovakvim igrama, da ću možda biti pozvan u reprezentaciju.

Pratite događanja u hrvatskim klubovima?

– Prije sam možda malo više pratio, sada i nemam toliko vremena. Navijam za Dinamo i kad god mogu, pogledam utakmice. Pogotovo sam ih sada pratio kad su bili u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Mnogo je hrvatskih igrača u Bundesligi, Wolfsburg je klub čiji su dres nosili naši reprezentativci.

– U Wolfsburgu su bili Ivan Perišić, Mario Mandžukić, Ivica Olić, općenito je u Njemačkoj igralo i igra puno naših igrača. Ima puno kvalitetnih hrvatskih igrača i u Španjolskoj te drugim europskim ligama, Engleskoj, Italiji… bilo gdje.

Vaši nogometni uzori?

– Lionel Messi mi je uvijek bio uzor. Veliki sam navijač Barcelone. Prije još i Ronaldinho kada sam počeo navijati za Barcelonu. Na mojoj poziciji uzor mi je Virgil van Dijk iz Liverpoola.“

Ostali ste čvrsto na zemlji nakon nedavnih sjajnih predstava…

– Ovo su sad bile samo tri utakmice koje sam dobro odigrao i moram naći kontinuitet naravno. Imam još četiri godine i vidim se još jedno duže vrijeme ovdje u Wolfsburgu, zaključio je Marin Pongračić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.