Marina Sumić zaustavljena u četvrtfinalu SP-a! Osvojila peto mjesto!

Hrvatska reprezentativka u taekwondou Marina Sumić iz zagrebačkog Metalca završila je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Čeljabinsku osvajanjem petog mjesta, nakon četvrtfinalnog poraza od Španjolke Marte Calvo Gomez 6-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumić je u 1. kolu slavila protiv Korejke Ji-eun Seo osvajanjem zlatnog boda nakon što je regularni dio borbe završio 5-5. Prema očekivanjima, Marina je u 2. kolu imala lakši posao i sa 7-1 pobijedila Nizozemku Joyce Van Baaren. Sumić je tako došla u borbu za odličje, ali je s tijesnih 8-6 nastup u polufinalu izborila odlična Španjolka Marta Calvo Gomez.

Tako je i hrvatska reprezentacija zaključila svoj nastup u Čeljabinsku s dvije bronce koje su osvojile Ana Zaninović i Iva Radoš, te s tri peta mjesta Filipa Grgića, Lovre Brečića i Marine Sumić.

Od ukupno 141 reprezentacije koliko ih je nastupilo na ovom Svjetskom prvenstvu, samo ih je 24 uspjelo doći do odličja. Tu je još jednom svoje mjesto našla i Hrvatska, osvojivši u Čeljabinsku 18. i 19. medalju u povijesti na svjetskim prvenstvima od 1995. do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.