Mario Mandžukić: “Cilj je prolazak skupine, a poslije tko zna”

Premda će hrvatska nogometna reprezentacija na svjetskom prvenstvu igrati u jakoj skupini s Brazilom, Meksikom i Kamerunom, za Maria Mandžukića nema dvojbe – cilj je prolaz skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pokazat ćemo na terenu da se možemo nositi sa svima, imamo stvarno dobru momčad. Skupina je jaka, ne smijemo nikoga podcijeniti. Na svjetskom prvenstvu nema lakih protivnika, a postavljeni je cilj prolazak skupine. Poslije je sve moguće, najavio je Mandžukić.

Napadač Bayerna zbog crvenog kartona dobivenog u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Islanda, neće nastupiti na otvaranju protiv Brazila.

– Bilo je u žaru borbe i ispalo je nespretno. Prvu ću utakmicu pratiti kao navijač, no bit ću spreman za ostale utakmice. Naravno da mi je žao, volio bih igrati svaki put, a pogotovo protiv Brazila na otvaranju. Ne vjerujem da ću biti nervozan čekajući Kamerun, sretan sam što predstavljamo Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, komentirao je Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Bundeslige poznaje i neke brazilske reprezentativce.

– Znam Luiza Gustava i Dantea, a Brazil nakon dugo vremena opet ima odličnu reprezentaciju. Neće nam biti lako, no i mi smo dobri.”

Na treninzima se nitko ne štedi, svi su svjesni da treba uložiti mnogo truda kako bi bilo prilike za slavlje na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U ovih par dana u Bad Tatzmannsdorfu vidjelo se da svaki igrač daje sve od sebe. Želimo li nešto postići, moramo se osjećati moćno, a takvi smo uvijek pružali dobre igre i ostvarivali dobre rezultate. Lijepo je biti u reprezentaciji, na pripremama za veliko natjecanje. Družimo se i smijemo poslije treninga, kaže.

Mandžukić, koji ističe kako je na svjetskim smotrama uz Hrvatsku uvijek simpatizirao i Njemačku, također ne kalkulira:

– Nisam se nikada bojao ozljeda, idem maksimalno u svakoj utakmici. Ako bih počeo razmišljati o ozljedama, vjerojatno bi me i zadesila neka. Srećom, zasad ih nemam, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.