Marko Pjaca će svoju priliku dobiti u Juventusu, samo je pitanje kada?

Foto: Twitter

Donedavni nogometaš Dinamo, hrvatski nogometni reprezentativac Marko Pjaca, ovog je ljeta, koje kalendarski još uvijek traje, stigao u Juventus, iako ima tek dvadeset i nešto malo godina najavljen je kao veliko pojačanje. Nažalost, još uvijek Pjaca nije standardni nogometaš torinskog kluba, naprotiv, tu i tamo igra po nekoliko minuta i u tih nekoliko minuta zabljesne, pa nestane. Teško možete nešto pokazati ako ne dobijete prostor, Pjaca takav prostor još uvijek nije dobio, ne u kontinuitetu od nekoliko utakmica. Navijači ga cijene, postao je njihov miljenik, trener ima zadršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što kaže Marko Pjaca, što bi on htio, na kojoj poziciji igrati, biti i kako se vidi u skoroj budućnosti?

“Volio bih biti novi Morata. Dat ću sve od sebe da opravdam svako povjerenje i pomognem momčadi u osvajanju titula. Nadam se da možemo i što dalje u Ligi prvaka”, izjavio je za Sky mladi hrvatski nogometni reprezentativac. Zanimljivo da Pjaca još uvijek nema ni definiranu poziciju u momčadi, igra, narodski rečeno, malo ovdje, malo tamo, ovisno kamo ga stavi trener u onih nekoliko minuta koliko dobije.

Primjerice, Juventus je prije tri dana na startu Lige prvaka kiksao na svom travnjaku protiv Seville, bilo je 0:0, a Pjaca je igrao od 87. minute utakmice, uz jednu malo digresiju kako Mario Mandžukić nije igrao čak ni toliko, ostao je na klupi. Bivši igrač Dinama čak i u tih nekoliko minuta je pokazao da je velika opasnost po gol protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Dinamu sam igrao lijevo krilo, dok sam u počecima karijere igrao veznog igrača. To su dvije pozicije na kojima se osjećam najugodnije. U Juventusu igram kao drugi napadač, pomalo iza, a tu isto mogu puno doprinjeti”, rekao je Pjaca, koji, nažalost, još ne može ni reći koja je njegova pozicija u Juventusu s obzirom da standardnu poziciju nema. Trener ga, pišu talijanski mediji, “traži.”

Juventus posve razumljivo, vrlo oprezno postupa prema svojim novim igračima, ipak je u njih uložen veliki novac, primjerice u Marka Pjacu uloženo je preko 23 milijuna eura, nije realno da se takav novac baci u vjetar. Juventus nije takav klub. Drugim riječima, Pjaca će dobiti svoju prigodu, ovo dosad bilo je tek ispitivanje snaga, samo je pitanje kada i koliko je mladi hrvatski nogometaš naoružan strpljenjem. Treba vremena, iako vremena nema previše, naime, pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom također je ove jeseni nekoliko važnih utakmica. Hrvatska napokon iz desetak prilika po utakmici mora zabiti gol.

Pred Juventusom je isto tako ove sezone veliki broj utakmica, kako u prvenstvu, tako i u Kupu te Ligi prvaka, priliku će dobiti svi, iskoristit će je tek neki. Naravno, najveće pojačanje Juvea ove sezone Gonzalo Higuain, koji je pristigao iz Napolija zajedno sa svojih desetak kilograma viška, je neupitan. Higuan oscilira, ali se i vraća u pravu formu.  Ostali će se morati “malo pomučiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.