Maro Joković: ‘Možemo biti zadovoljni, držali smo se plana’

Foto: snimka zaslona

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u četvrtfinalu Europskog prvenstva, koje se od 12. do 24. siječnja održava u Budimpešti selekciju Grčke s 14-11. Izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak bio je zadovoljan s predstavom svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odigrali smo sjajnu utakmicu, baš sam sretan, u fazi obrane smo odigrali fenomenalno. Raznovrsni u igri, svaka čast dečkima na velikoj utakmici i ulasku u polufinale, mi smo tu uvijek godinama. Fantastična utakmica, okrećemo se prema polufinalu. Za Tokio nam treba zlato, sve je jasno. Čestitke momcima, rekao je Tucak nakon utakmice.

– Branili smo se fenomenalno i s igračem manje, u svakoj utakmici ima uspona i padova, a na prvenstvu izuzev onog pada protiv Crne Gore, sve je bilo odlično, dodaje Tucak.

– Ne smijem komentirati suđenje i neću ga komentirati. To je jako veliki broj isključenja, pogotovo bez lopte. I Grcima su imali velik broj isključenja. Mi imamo takvu bekovsku liniju i puno letimo van. Morao sam rotirati s centrima i vanjskim igračima. I Vrlić, i Vukičević i Fatović. Momci su to izdržali, odradili, obranili smo se fenomenalno s igračem manje. Bitno je da smo pobijedili, zadržali koncentraciju 32 minute. Kriterij suđenja može biti ovakav ili onakav, ali mi znamo koji je naš cilj ovdje, znamo po što smo došli ovdje, analizira Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vaterpolisti nastavili su s nizom plasmana u polufinale na velikim natjecanjima svladavši u Budimpešti Grčku te će se u petak sa Španjolcima boriti za europsko finale.

– Kad se pobjeđuje je uvijek lijepo, večeras analiza utakmice i priprema za Španjolsku. Sjajna reprezentacija nas čeka, teška utakmica, ali ja vjerujem da imamo snagu, mi smo ta reprezentacija koja je u vrhu, ići ćemo mi i do kraja, zaključio je Tucak.

Maro Joković bio je najbolji strijelac hrvatske reprezentacije s četiri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Možemo itekako biti zadovoljni s našom izvedbom večeras, držali smo se plana, pogotovo u obrambenom dijelu je dobro funkcionirao. Možemo biti zadovoljni, usprkos možda neujednačenom kriteriju suđenja gdje su nam bekovi vrlo brzo dobili po dvije osobne i nekako smo se krpali s vanjskim igračima na poziciji beka. Imali smo ideje u napadu i zabijali sa svih pozicija, rekao je Joković, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.