Hrvatska svjetska sportska velesila, nakon rukometaša i vaterpolisti u polufinalu, izbornik Tucak poručio: ”Ako Bog da u nedjelju smo u finalu”

Foto: snimka zaslona

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom protiv Grčke 14:11 plasirala se u polufinale Europskog prvenstva. Nakon sjajne rukometne reprezentacije Hrvatska ima polufinalista i u vaterpolu, još jednom je hrvatski sport potvrdio kako je istinski ”brend” naše zemlje, a naši sportaši istinski veleposlanici svoje domovine. U ovim olovnim vremenima, možda i jedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik vaterpolske reprezentacije nakon pobjede protiv Grčke u četvrtfinalu Europskog prvenstva, Ivica Tucak, bio je iznimno zadovoljan. Posao je određen, a Hrvatska je i dalje ostala konstanta svjetskog vaterpola, u polufinalu će igrati protiv jake Španjolske, koja je poslije drame i izvođenja peteraca u četvrtfinalu izbacila Srbiju.

“Odigrali smo sjajnu utakmicu i baš sam sretan viđenim danas u bazenu. U obrani je bilo odlično, primili smo neke slučajne golove, ali ponudili smo raznovrsnost u igri. Svaka čast dečkima na još jednoj velikoj utakmici”, rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije nakon čega je dodao:

“Pokazala je ova ekipa da je sposobna za velike stvari. Fantastična utakmica, a mi se sad okrećemo prema polufinalu. Sve nam je jasno, za Olimpijske igre treba nam zlato, ali do finala treba upisati još jednu pobjedu. Moramo biti oprezni, kao što ste vidjeli bili su neki nepredviđeni rezultati danas, a ako Bog da, ako se budemo jako dobro pripremili, mi smo u nedjelju finalu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, podsjetimo, nakon prve dvije četvrtine postigla deset golova, bila je to jedna savršena napadačka igra hrvatske reprezentacije, a onda su brojna isključenja poremetila ritam naše igre, no, Grci nisu imali dovoljno snage ni kvalitete za povratak. Ipak je Hrvatska daleko jača:

“Jako veliki broj isključenja bez lopte, pa sam morao puno rotirati s centrima, vanjskima…Ono što je bitno, u 32 minute imate uspone i padove, a u suđenju su različiti kriteriji. Imamo mi još rezerve da se dignemo i da napravio ta još dva koraka”, kazao je Tucak.

Bila je ovo jubilarna 100. utakmica hrvatske vaterpolske reprezentacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad se podvuče crta, lijepo je to sve, no mi razmišljamo već o Španjolskoj. Ujutro slažemo pripreme, čekat će nas teška utakmica, ali ja mislim da mi imamo šansu i da idemo do kraja”, zaključio je Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.