Mate Delić umjesto Čilića u dvoboju za Davis Cup

Mate Delić, 154. tenisač svijeta, zamijenit će Marina Čilića kao prvog igrača hrvatske reprezentacije te će protiv Igora Siijslinga, 72. s ATP ljejstvice, u petak u Amsterdamu otvoriti dvoboj Nizozemske i Hrvatske za mjesto u Svjetskoj skupini Davis Cupa za 2015. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je teško izostaviti Marina iz nominacije za prvi dan, ali to je bilo jedino logično. Rizik od moguće ozljede bio je prevelik. Više nam znači da nam pomogne u subotu i nedjelju kad se još malo odmori”, objasnio je odluku o postavljanju Delića hrvatski izbornik Željko Krajan.

“U dobroj sam formi i mislim da se mogu nositi sa svima. Ako odigram najbolje što mogu, vjerujem da mogu donijeti taj važan bod”, rekao je 21-godišnji Delić koji će u petak, na zemljanom terenu u dvorani Ziggo Dome, imati debitantski nastup za Davis Cup reprezentaciju.

Delić i Sijsling će na teren u 13 sati, a nakon njih, u drugom pojedinačnom dvoboju sastat će se Borna Ćorić i Robin Haase, 70. s ATP ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno, očekujem pobjedu, ali znam da će biti teško. Haase je odličan zemljaš, morat ću biti fizički, pa i mentalno, spreman za dugačke izmjene”, rekao je 17-godišnji Borna Ćorić koji iza sebe već ima u Davis Cupu veliku pobjedu iz Poljske nad Jerzyjem Janowiczem.

Marin Čilić i Marin Draganja nominirani su kao hrvatska kombinacija za subotnju igru parova, dok je nizozemski izbornik Jan Siemerink izabrao Thiema de Bakkera i Jean-Juliena Rojera.

U nedjeljnom dijelu programa Delić i Haase bi trebali prvi na teren, a u mogućem odlučujućem dvoboju igrali bi Ćorić i Sijsling. Naravno, izbornici imaju mogućnost promjene nominacija do sat vremena prije početka parova ili početka prvog nedjeljnog pojedinačnog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izgledi nam nisu ništa manji nego njima. Imamo šansu u svakom meču. Oni jesu favoriti na papiru, ali ja vjerujem u formu naših igrača. S Marinovim nastupima u subotu i nedjelju mislim da su naši izgledi možda i malo veći, nego njihovi”, rekao je Krajan.

Subotnji meč parova započet će u 15 sati, a početak nedjeljnog programa predviđen je za 13 sati. Pobjednik dvoboja Nizozemske i Hrvatske naći će se među 16 reprezentacija koje će u 2015. godini činiti Svjetsku skupinu, elitni razred Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.