Mate Rimac bi dao da Richard Hammond provoza i Concept_Two – ali na ravnom terenu

Foto: snimka zaslona

Mate Rimac je za Dnevnik Nove TV otkrio zbog čega sudjeluje u gradnji tvornice u Kini, što misli o poduzetničkoj klimi u Hrvatskoj, ali i hoće li Richardu Hammondu dati da isproba njegov novi automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O automobilu

“Naša firma je stvorena da pomiče tehničke granice i mogućnosti električnih automobila i o tome se radi sa C_Two, da se pokaže što je danas moguće, što je maksimalno moguće, da električni auti mogu biti zabavni, brzi i gotovo u svemu bolji od benzinskih automobila”, rekao je Mate Rimac.

“Imamo 1914 konjskih snaga, 1,97 od nula do sto, 412 kilometara na sat i tako dalje. Cijena je 1,7 milijuna eura, bit će ih 150 komada limitirano koji će ići kupcima. Mi ove i sljedeće godine proizvodimo dvadesetak prototipova, nažalost neki će završit u zidu, neki u stupu, neki na krovu – imamo preko 800 testova od kojih je većina destruktivna. Znači, isti auti će se više puta crashat i popravljati, ali to je dio procesa. Suza će koja kanuti, ali to moramo raditi”, dodo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O primarnom poslu

“Ono gdje mi možemo puno veći razvoj napravit i puno veću količinu prodavat su naše komponente iz sustava. I to je ono gdje cijela firma je sad usmjerena – na tu transformaciju iz maloserijske proizvodnje u velikoserijsku proizvodnju naših komponenti i pogonskih sustava.”

O tvornici u Kini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo birali strateškog partnera iz Kine upravo zato što je Kina najveće tržište za električne automobile i druga prijevozna sredstva – kamione, brodove, buseve i tako dalje. Ali tvrtka u Kini će služit isključivo za kinesko tržište, što se tamo proizvede prodavat će se samo u KIni, dok iz Hrvatske i dalje radimo za sva ostala tržišta.”

O poduzetništvu u Hrvatskoj

“Kod nas sve nekako je reakcija. Ili smatra se da kad nekakav investitor dođe, da je najveća čast naći se s premijerom, s nekim ministrom. Ali meni je to svejedno, poduzetnicima i drugim firmama je apsolutno svejedno s kim će se naći. Umjesto da se stvore uvjeti koji su pravi, da im se nađe lokacija, riješe svi problemi i tako dalje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Hammondu

” Stvarno bih volio da Richard napravi još jedan test auta. Siguran sam da bi on to htio, ali ovaj put možda na ravnom, hehe.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.