Mate Rimac preuzeo Bugatti: Sjedište slavne tvrtke luksuznih jurilica bit će u Hrvatskoj

Foto: Rimac Automobili

Objavljena je vijest da Rimac preuzima Bugatti, jedan od najlegendarnijih brendova autoindustrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompanija Mate Rimca postaje većinski vlasnik Bugattija. Tvrtka Rimac Automobili postaje Rimac Grupa, podijeljena na dvije kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology.

Prema tome, Rimac Grupa bit će najveći dioničar nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o., s udjelom od 55%. Mate Rimac zadržat će svoj postojeći udjel u Rimac Grupi od 37%, Porsche ostaje na 24%, Hyundai Motor Group na 12%, a ostali investitori na 27%.

Razvoj, proizvodnja i isporuka baterijskih sustava, pogonskih sklopova i ostalih EV komponenata, po kojima je Rimac poznat i kojima je stekao povjerenje brojnih proizvođača automobila, bit će odvojeni u novi poslovni subjekt – Rimac Technology – koji će biti u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe. Rimac Technology ostaje neovisna tvrtka koja surađuje s brojnim svjetskim proizvođačima automobila, navode iz Rimac Automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Mate Rimac će biti na čelu nove kompanije. Kao glavni izvršni direktor Rimac Grupe vodit će Bugatti Rimac i novu tvrtku Rimac Technology. Mate Rimac tako i dalje upravlja svim segmentima poslovanja Rimac Grupe, koja sada uključuje i Bugatti. Bugatti i Rimac nastavljaju kao zasebni brendovi, zadržavaju postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije, dok će sjedište i sav razvoj za oba brenda biti u Hrvatskoj.

Tako će se globalno sjedište kompanije Bugatti Rimac nalaziti u novom Rimac Kampusu, koji će biti i sjedište tvrtke Rimac Technology. U kampusu će se proizvoditi tehnologije i komponente za automobile oba brenda, dok će se sklapanje Bugattijevih modela nastaviti u Molsheimu u Francuskoj. Iz Rimčeve kompanije poručili su da se time nastavlja korištenje povijesne lokacije, koja je neodvojiva od Bugattijevog brenda.

Rimac je u govoru istaknuo kako 2009. godine, kad je sam pokretao kompaniju u garaži, nije mogao ni zamisliti da će u 12 godina biti u ovakvoj poziciji. Prije 12 godina Rimac je imao jednog zaposlenog – njega samog. Kad je kompanija na tržište izbacila svoj prvi automobil – Concept One – bilo ih je 11. Ove godine, kad su predstavili hiperautomobil Rimac Neveru, koji je oduševio autonovinare širom svijeta, ima ih više od 1000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da mi je netko prije 12 godina rekao da će se ovo dogoditi, ne bih mu vjerovao”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.