Krenuo s radom Bugatti Rimac: Globalno sjedište u Svetoj Nedelji

mate rimac
Foto: PR

Rimac automobili i službeno će danas udružiti snage s Bugatti Automobilima pod nedavno najavljenom tvrtkom Bugatti Rimac d.o.o., priopćili su iz tvrtke.Osnivanje nove tvrtke koja ujedinjuje dvije marke podupire proizvođač sportskih automobila Porsche AG i jedan od najvećih proizvođača automobila na svijetu te dosadašnji vlasnik Bugattija – Volkswagen AG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon kratke ali burne 10-godišnje povijest Rimac Automobila od osnutka u garaži, dolazimo do sljedećeg velikog koraka za kompaniju – spajanje sa Bugattijem u novoosnovanu tvrtku Bugatti Rimac, koja postaje dio Rimac Grupe”, stoji u priopćenju.

“Bugatti Rimac kombinira jedinstvenost dvaju automobilskih i tehnoloških pionira. Poduzetnički pristup i tehnička stručnost Rimac Automobila te inovacije u sferi električnih vozila visokih performansi, zajedno sa Bugattijevim 112-godišnjim nasljeđem u dizajnu i inženjeringu te proizvodnji nekih od najpoznatijih svjetskih hiperautomobila, sada su spojeni u vodećoj tvrtki za hiperautomobile. Porsche će imati ulogu strateškog partnera te imenuje dva člana nadzornog odbora: Olivera Blumea, Predsjednika Porsche AG-a i Lutza Meschkea, Zamjenika Predsjednika i Financijskog Direktora Porsche AG-a.

Dosadašnje vodstvo i strateško usmjerenje Mate Rimca koje je dovelo do toga da su Rimac Automobili postali značajan igrač u industriji električnih automobila visokih performansi ističe ga kao idealnog kandidata da vodi novu tvrtku kao glavni izvršni direktor. Kao izvršni direktor Rimac Grupe, Mate Rimac vodit će i Bugatti Rimac i novu diviziju, Rimac Technology”; priopćeno je iz tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, globalno sjedište kompanije Bugatti Rimac nalazi se u dosadašnjem sjedištu Rimac Automobila u Svetoj Nedelji, na periferiji Zagreba, ali će s vremenom prijeći u nedavno najavljeni Rimac Campus, vrijedan više od 200 milijuna eura, na 200.000 m2, u izgradnji u Svetoj Nedelji, koji će također biti dom Rimac Technologyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.