Mateo Kovačić s hrvatskom trobojnicom na proglašenju: ‘Plava je to boja…’

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić po četvrti puta u svojoj karijeri se okrunio naslovom Lige prvaka. Naime, njegov Chelsea u finalu u Portugalu, na stadionu Dragao, svladao je Manchester City 1:0, a Kovačić je ušao u završnici finala. Prije toga u tri je navrata ”Kova” Ligu prvaka osvajao s Real Madridom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči finala, podsjetimo, Mateo je kazao:

”Osvojiti Ligu prvaka je impresivno. S Real Madridom sam to ostvario tri puta, ali nažalost niti jednom nisam igrao u tim finalima”, rekao je Kovačić uoči finala Lige prvaka u Portugalu.

Nažalost, Kovačić nije igrao od prve minute, no tijekom sezone njegove zasluge za konačno slavlje londonskog kluba nisu male. Podsjetimo, Mateo je prošle sezone proglašen najboljim igračem Chelseaja od strane onih najvažnijih, navijaća, a u ovoj je sezoni također u veznom redu igrao bitnu ulogu, iako su ga ozljede sputavale, poglavito u završnici sezone. U finalu je umjesto Kovačića krenuo Jorginho, no ime Matea Kovačića ipak će biti u zapisniku jednog finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je jedini imao zastavu svoje države na proglašenju pobjednika, hrvatska trobojnica uoči Dana državnosti još jednom je u cijeloj našoj domovini, ali i izvan nje, svima pokazala koliko je ”mala” Hrvatska velika sportska velesila. Hrvati, naime, i devetu godinu zaredom igraju finale Lige prvaka te su osvajači istog natjecanja.

Nakon utakmice, velike i zaslužene pobjede protiv favorizirane momčadi Pepa Guardiole, Kovačić je na društvenim mrežama objavio fotografiju kako drži noge na najpoznatijem nogometnom trofeju poslije onog ”zlatnog” koji dobiva osvajač Svjetskog prvenstva.

”Blue iz the colour”, napisao je je Mateo Kovačić u poruci. Boja je to plava, koju je Kovačić nosio svojedobno u Dinamu, očito je to njegova boja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.