Mateo Kovačić: ‘U Hrvatskoj je uvijek pritisak i uvijek imam snage za reprezentaciju’

Foto: fah

Nakon što je dresu Chelsea osvojio Europsku ligu, hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić priključio se ‘Vatrenima” koje u subotu u Osijeku očekuje ogled protiv Walesa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjeda ‘Bluesa’, Kovačić je postao tek drugi hrvatski nogometaš koji je osvojio Ligu prvaka i Europsku ligu, a prije njega to je uspjelo i Ivanu Rakitiću.

Hrvatski veznjak je osvojio i četvrti europski trofej u nizu, čime se ne može pohvaliti nitko od aktualnih vrhunskih nogometaša. Zadnje zadnje tri sezone osvajao je europski naslov s Real Madridom, a potom i Europsku ligu s londonskim sastavom.

“Drago mi je jer sam ove sezone igrao u finalu. Međutim, sada sam s reprezentacijom i to je najvažnije”, rekao je Kovačić uoči treninga hrvatske vrste na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je igrač Real Madrida koji je ove sezone proveo na posudbi u redovima Chelsea, no upitno je hoće li ostati u Londonu ili se vraća u Madrid. Talijanski mediji spominju i njegov prelazak u Inter.

“Zadovoljan sam u redovima Chelsea, ali ne znam što će se dogodit,” dodao je.

Iza Kovačića je naporna sezona, no priznao je kako uvijek ima snage kada treba igrati za hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Umoran sam, ali za Hrvatsku uvijek ima snage,” rekao je.

Hrvatska će protiv Walesa biti oslabljena neigranjem niza igrača. Izbornik Zlatko Dalić ne može računati na Rakitića, Rebića, Roga, Vlašića i Bradarića, a još od ranije su izvan stroja Vrsaljko, Pivarić i Strinić.

“Ja sam uvijek spreman igrati i dat ćemo sve da osvojimo tri boda, velika smo reprezentacija,”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza u Budimpešti, Hrvatska više nema pravo na kiks, što povećava pritisak uoči subotnje utakmice.

“U Hrvatskoj je uvijek pritisak, no to je normalno nakon što smo osvojili drugo mjesto na svjetskom prvenstvu.”

Za ‘Vatrene’ je lipanj do sada često bio problematičan, no Kovačić smatra kako smo učili iz pogrešaka.

“Lipanj je uvijek bio opasan za našu reprezentaciju, ali učili smo iz pogrešaka iz prošlosti. Bit će teško igrati i po sparini, ali kako će biti nama tako će biti i njima. Međutim, moramo se koncentrirati na nas, a ne na suparnika,” kazao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.