Mavrović ponovno odgovara Pijetraju: ‘Nakon poraza na SP-u dolaze pred novinare i veličaju svoje znanje i boksačko umijeće, rezultate’

Foto: fah

Leonard Pijetraj, izbornik hrvatske boksačke reprezentacije na sazvanoj konferenciji za novinare odgovorio je na prozivku izrečenu od Željka Mavrovića, a koji bi prednost za Olimpijske igre dao Filipu Hrgoviću, a ne Pijetrajevom štićeniku Marku Milunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne pada mi na pamet pridavati važnost svemu tomu i na takav način kako je to napravio Leonard Pijetraj. Žao mi je da je toliko isfrustriran da se na ovakav način obračunava ne samo sa mnom, već i s puno ljudi iz hrvatskog sporta i boksa. U biti, Pijetraj je više pričao o samom sebi. Niz stvari koje je izgovorio ne da nisu istina već su velike laži i manipulacije koje je on dosta često i učestalo činio. S ovakvim raspoloženjem bojim se da ne čini dobro ni boksačkom sportu u Hrvatskoj, ni sebi, ni svom klubu, ni dečkima s kojima on radi”, poručio je u razgovoru za Sportske novosti.

“Meni je samo čudno da Leonardo Pijetraj i Marko Milun, sedam dana nakon što su izgubili meč 1. kola na Svjetskom prvenstvu, nokautom, dolaze pred novinare i veličaju svoje znanje i boksačko umijeće, rezultate. Sedam dana nakon nokauta bi se trebao pobrinuti za sebe i svoje zdravlje, te se pokriti ušima da te nitko ne vidi”, dodao je.

“Letio je, pobrao je prašinu po podu, napravio kolut po podu. Da, digao se, pa je dobio još jednu “šljucu” i spasio ga je sudac. Takvim je nokautom u zadnjih godinu dana Milun izgubio već tri meča. Sad taj dečko razmišlja da bi išao na Olimpijske igre, predstavljao Hrvatsku, zato što je prvak Hrvatske! U jednoj godini izgubiti triput nokautom i nakon toga postavljati uvjete i želje… Malo nerealno”, smatra on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mavrović tvrdi da njegovi boksači ne mogu i ne smiju razgovarati niti s drugim boksačima, niti s drugim trenerima, niti s bilo kim iz Hrvatskog boksačkog saveza.

“Taj čovjek je izuzetno vrijedan, predan boksu, spreman je spavati u svojoj dvorani i raditi, te je napravio podosta dobrih boksača, ali… Nikada nije napravio vrhunskog boksača. Baš zbog tog svojeg karaktera. To je evidentno, od Branka Šobota iz sredine ‘90-tih, pa Marija Preskara koji je došao i do Don Kinga, ali opet nisu ništa napravili, do Hrgovića koji je otišao od njega. Milun je dobar dečko i dobar boksač, ali daleko od vrhunskog. Vrhunski boksač ne može u jednoj godini izgubiti tri puta nokautom, to nisu dobri rezultati. Zapamtite, tri nokauta u godinu dana. Meni bi kao roditelju palo na pamet zamisliti se, odnosno pobrinuti malo o zdravlju tog dečka”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.