Pijetraj o Hrgoviću: ‘Cirkus nije bio potreban, sve što sam rekao se obistinilo’

Foto: fah

Na kraju ispada da je čitava strka oko odlaska na Olimpijske kvalifikacije bila potpuno nepotrebna jer je Hrvatski boksački savez (HBS) i prije državnog prvenstva, koje je na rasporedu kasnije ovog mjeseca, objavio popis boksača koji će nas predstavljati u Londonu. I tu u svim kategorijama, uključujući i onu iznad 91 kilograma koja je bila “problematična”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U superteškoj diviziji će nas, prema popisu izbornika Čalića, predstavljati državni prvak Marko Milun, a kao rezerva je naveden Luka Pratljačić. Hrgovića nema na popisu za London, a prema njegovim posljednjim najavama neće niti nastupiti na Prvenstvu Hrvatske za nekoliko dana. No, zato je iz HBS-a navedeno da je Hrgović hrvatski nositelj svjetskih kvalifikacija, koje su na rasporedu u mjesecu svibnju. No, tamo može otputovati jedino, ako se Milun (ili Pratljačić) ne kvalificiraju u Londonu, jer naša država ima tek jedno zagarantirano mjesto u Tokiju po težinskoj kategoriji.

Što na sve ovo kaže bivši izbornik i Milunov trener Leonard Pijetraj? U kratkom razgovoru za Fight Site je komentirao izbor Čalića i HBS-a s kojim je zadovoljan.

“Sve što sam ja unaprijed rekao na ovu temu se u konačnici i obistinilo. Sav ovaj cirkus nije uopće bio potreban, da se nisu miješali oni koji se miješati nisu trebali. I da se slušalo one koji u ovakvim stvarima odlučuju, a to je izbornik čiji je to posao. Nažalost, javila se budala koja misli da bi trebalo biti onako kako je on to zamislio. A onda se kasnije dogodila nepotrebna lavina”, tumači Pijetraj i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da na ove kvalifikacije treba ići prvak države, a onda se za one iduće svjetske mogu organizirati nekakve kvalifikacije. Uvijek treba ići onaj boksač koji ima najveće šanse. A najveće šanse ima jedino onaj koji boksa i kojeg vidimo konstantno na natjecanjima. Samo s pričom ne možete napraviti ništa, na kvalifikaciji bi trebao moći ići samo onaj koji se pojavi na relevantnim amaterskim natjecanjima. Kao što je recimo zadnji svjetski prvak Uzbekistanac Bakhodir Jalolov morao ići na državno prvenstvo, kao i na Azijsko prvenstvo, da bi izborio svoje mjesto na svjetskoj smotri.”

Pijetraj vjeruje da će Milun izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, no naglašava da se radi o teškom i neizvjesnom turniru na kojem je sve moguće.

“Milun je u odličnoj formi i naravno da od njega očekujem plasman na Olimpijske igre. On je trenutačno 4. teškaš Europe i 7. na tablici najboljih superteškaša svijeta. Jedino je on rangiran i bit će na kvalifikacijama postavljen kao nositelj skupine. To ništa ne mora značiti jer će se na kvalifikacijama pojaviti svi najbolji, a europske kvalifikacije su puno teže od onih svjetskih”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo, saga oko popisa za London je završila na jedini mogući način s obzirom na postojeća pravila AIBA-e i rok u kojem je naš Savez morao poslati popis kandidata. I zato je još manje jasno čemu čitav cirkus, ako je u konačnici popis morao otići prije održavanja Prvenstva države u boksu. U ovom trenutku naš izbor za London u superteškoj kategoriji je Marko Milun, a u slučaju njegove ozljede, zamijenit će ga Luka Pratljačić. Ukoliko se jedan od njih dvojice ne uspije kvalificirati, onda u svibnju nastupa Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.