Mavrović: ‘Želim još jednu priliku, boksati s onim najboljima’

foto: FAH

Hrvatska boksačka legenda Željko Mavrović spreman je za ponovni ulazak u ring. Nakon što je Mike Tyson odradio neriješen meč s Royem Jonesom potkraj prošle godine i izazvao veliku medijsku pozornost, želja za borbom i natjecanjem probudila se i kod “Šake sa Srednjaka”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kažu zadnji vlak. Nije zadnji, najbolji je vlak! Upravo, baš onaj koji trebam. Mike Tyson je u ringu, Holyfield se sprema, Lewis izgleda fantastično. Ono jedan od njih bio bi…O, čovječe! Dao bih pola svog života za jedan takav ponovni nastup. Ja sam danas radio jedan lijepi trening i u svakom trenutku tog treninga u meni razmišlja kako bi to izgledalo u pravom meču, rekao je, piše HRT.

Mavrović trenira gotovo kao kad je bio u najboljoj formi. Dva treninga dnevno i mnogo regenerativnih vježbi. Savjetuju ga vrhunski kineziolozi.

– Doživjeti težak poraz i doživjeti veliku pobjedu je vrlo sličan osjećaj. Dubok je, jak je, boli. Jako boli. Međutim, kod pravog sportaša, reklo bi se kod jakog čovjeka, on tebi već u idućem trenutku stvara inat.Želju da vratiš, želju da taj poraz vratiš u pobjedu, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irokez koji je još 1998. za svjetski teškaški WBC naslov boksao protiv jednog od najvećih boksača u povijesti Lennoxa Lewisa i pritom izgubio, u pedesetima želi novu priliku.

– Ja imam jedan dug prema sebi da se probam još uvijek negdje. Hoću li dobiti priliku da taj dug riješim sam prema sebi? Vjerojatno teško. Međutim, bila bi mi čast, bio bi mi sjajan moment kada bih ponovno ušao u ring s jednim od tih velikana. Bez obzira što su oni velikani 90-ih prošlog stoljeća. To su još uvijek sjajni dečki i jako bih se volio družiti s njima, istaknuo je.

U maloj dvorani uporno trenira dan po dan. Održava formu kako bi se mogao brzo pripremiti za vrhunski veteranski meč. Bilo bi sjajno ponovno ga vidjeti u ringu protiv nekog od velikih boksača njegovih godina. Tyson, Holyfield, Roy Jones, možda ponovno Lennox Lewis kojem je Mavrović bio jedan od težih protivnika. Svejedno mu je jer je spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želim još jednu priliku, boksati s onim najboljima. Samo sam jedanput u životu imao meč i boksao za prvaka svijeta, volio bih ponovo. Tu sam i spreman sam, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.