Međunarodni šahovski turnir: Nevjerojatan i pomalo ‘tragičan’ poraz Ante Šarića

Foto. fah

U četvrtom kolu tradicionalnog Međunarodnog otvorenog šahovskog turnira na kojem sudjeluje 61 igrač iz 12 zemalja, Splićanin Ante Šarić na nevjerojatan način poražen je od Kineza Jinshi Baija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić je u završnici lakih figura imao pješaka više i dugo bezuspješno pokušavao otvoriti put ka pobjedi. U jednom trenutku je “zaspao” i u problemskoj maniri pomoćnog mata primio mat skakačem usred ploče.

Tako se Kinez izdvojio na vrhu ljestvice, a prati ga naš reprezentativac Hrvoje Stević, koji je nakon složene pozicijske igre nadvisio poljskog velemajstora Jaceka Stopu.

Od favorita pobjede su još postigli Predrag Nikolić, Mladen Palac i Robert Zelčić, a Ante Brkić se morao zadovoljiti remijem protiv Indijca Mishre Swayamsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važniji rezultati 4. kola: Šarić A.-Bai 0:1, Stević-Stopa 1:0, Swayams-Brkić remi, Xu-Šebenik remi, Nikolić P.-Livaić 1:0, Plenča Jad.-Palac 0:1, Đurović-Zelčić 0:1, Stefanov-Markoja remi, Jovanić-Halvax remi, Zelić M.-Dragnev 0:1, Li-Schreiner remi itd.

Poslije 4. kola vodi Bai sa 4 boda, Stević ima 3,5, a Šebenik, Xu, Šarić A., Swayams, Brkić, Zelčić, Palac, Nikolić P. i Dragnev imaju po 3 boda. Sutra je na rasporedu dvostruki program, a 5. kolo počinje već u 9 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.