Mektić i Pavić u Miamiju stigli do najvećeg zajedničkog naslova

Foto: snimka zaslona

Najbolji svjetski teniski par u 2021., hrvatski reprezentativci Nikola Mektić i Mate Pavić pobjednici su Miami Opena nakon što su u finalu nadigrali Britance Daniela Evansa i Neala Skupskog sa 6-4, 6-4 za 75 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo im je bilo peto zajedničko finale, prvo na turniru Masters 1000 serije u kojem su došli do četvrtog naslova u ovoj sezoni.

Tako su postali i prvi Hrvati koji se mogu pohvaliti naslovom u paru na Miami Openu, a do njega su došli na uvjerljiv način, bez izgubljenog seta.

“Ovo nam je prvi zajednički Masters 1000 naslov. Puno nam to znači. Meč je bio odličan. Oni su imali su ‘break’ viška u prvom setu, nije bilo nimalo lako. Zadovoljni smo kako smo odigrali”, rekao je Mate Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda mu je donijela povratak na čelno mjesto ATP ljestvice igrača parova.

“Prvi put sam bio broj jedan desetak tjedana. Nadam se da sad mogu i duže. Prvi smo i na renkingu parova. Zaslužujemo to. Nadam se da možemo nastaviti ovako”, prokomentirao je Splićanin povratak na vrh ATP ljestvice.

“Ne mogu vam otkriti pravu tajnu, ali mogu reći da je zadovoljstvo igrati s ovim dečkom. Odlično se slažemo na terenu i izvan njega”, odgovorio je Nikola Mektić na pitanje o tajni uspješnosti drugog hrvatskog para.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.