Messi ‘ne igra za naslove, već za navijače’: Spekulacije uoči Svjetskog prvenstva, tko je najbolji nogometaš svih vremena?

Foto: fah

S obzirom kako se približava Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, i da istodobno završava klupska nogometna sezone, preostaje još veliko finale Lige prvaka u Kijevu 26. svibnja između Reala i Liverpoola, krenule su nove medijske spekulacije o tome tko je najbolji igrač u povijesti nogometa. Neki će reći, i neće biti daleko od istine, Pele, sjajni brazilski virtuoz koji je parao mreže u ”romantično” doba ”kad se srcem igralo, obrazom se plaćalo”, drugi, i njih je čak više, upiru prstom na legendarnog Argentinca Diega Armanda Maradonu. Maradona je svijet zadivio svojim golovima i igrom na Svjetskom prvenstvu u Meksiku sada već davne 1986. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ima onih koji se ne slažu s niti jednim od ova dva prijedloga te spominju Francuza Zinedine Zidanea, francuski veznjak s reprezentacijom je osvojio jedan svjetski, jedan europski naslov te igrao finale Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. Drugi navode još jednog Brazilca, Ronalda, na čijim je krilima Brazil osvojio posljednji naslov prvaka svijeta, u finalu 2002. Brazilci su bili bolji 2:0 od Njemačke. Kako god bilo, svako vrijeme ima svoje velikane, svoju povijest i svoju ostavštinu…

Današnje vrijeme, vrijeme ”modernog nogometa”, rezervirano je za dvojicu veliki igrača, velikih rivala, koji su se proslavili ponajviše u svojim klubovima, Realu, odnosno Barceloni. Pogađate, naravno, radi se o Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju, Više je, dakako, onih koji prednost daju Argentincu.

S reprezentacijom Portugala Ronaldo je osvojio naslov europskog prvaka 2016. godine, na tom su putu, nažalost, uz puno sreće, izbacili i vrlo dobru Hrvatsku. Messi je pak s Argentinom igrao finale Svjetskog prvenstva u Brazilu prije četiri godine, Argentina je u finalu poražena, nakon produžetaka, od Njemačke 1:0. Messi je proglašen za najboljeg igrača turnira, neki će reći nezasluženo s obzirom na nekoliko velikih, presudnih, promašaja na Maracani, u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolo prije kraja završetka Primere, po mnogima najjače europske lige, Lionel Messi je sa svojih 34 pogodaka  osigurao petu Zlatnu kopačku u karijeri. Naravno, novinari su to iskoristili te su ponovno povukli paralelu između njega i Ronalda. Portugalac neće biti najbolji strijelac Primere ove sezone, ali bi po treći put zaredom mogao s Realom osvojiti Ligu prvaka, pothvat je to koji nikome nije uspio.  Uostalom, Real je momčad s uvjerljivo najviše osvojenih europskih naslova. Na drugom je mjestu, daleko iza, talijanski Milan.

Kako Messi vidi usporedbe s Ronaldom i koliko zapravo drži do njih?

“Nisam opterećen pitanjem najboljeg igrača u povijesti, nikada nisam potencirao tu temu i zaista ne razmišljam o tome.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Argentinac, pred kojim je vjerojatno posljednje Svjetsko prvenstvo, u svojoj prebogatoj karijeri osvojio je devet naslova prvaka Španjolske, četiri Lige prvaka, pet Zlatnih lopti te isto toliko Zlatnih kopački: Tako nešto nisu uspijevali ni Pele, ni Maradona, ni Zidane, ni brazilski Ronaldo.

“Na početku svake sezone želim napredovati, želim osvojiti svako natjecanje u kojem igramo te pomoći suigračima. Ne radim to da bih bio najbolji, već da usrećim naše navijače”, zaključio je Lionel Messi, od koga navijači Argentine očekuju puno u Rusiji. Zapravo, očekuju sve, iako je prema općem mišljenju najveći favorit SP-a Njemačka, a odmah iza njih Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.