Metličić: Mogu pomoći Hrvatskoj da se vrati na vrh

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu za nadolazeće kvalifikacijske susrete s Norveškom za Europsko prvenstvo koje će se 2016. održati u Poljskoj. Pritom je novi pomoćni trener reprezentacije Petar Metličić otkrio kako vjeruje da može pomoći hrvatskoj reprezentaciji da se vrati u rukometni vrh, dok je rukometaš Domagoj Duvnjak najavio same susrete s Norveškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćni trener hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Petar Metličić otkrio je kako mu je čast biti dijelom hrvatske reprezentacije te je pojasnio svoju ulogu i kako može pomoći reprezentativcima.

“Čast mi je i zadovoljstvo da sam ponovno ovdje u novoj ulozi. Zahvaljujem čelnicima Saveza, Ivanu Baliću i Željku Babiću na ukazanom povjerenju i što su me priključili u stožer. Izuzetno mi je drago zbog toga, uzbuđen sam, kao i svi, ali nema straha. Planiram ga svojim rukometnim znanjem, ponašanjem i karakterom odagnati i vjerujem kako mogu pomoći mnogo u ovoj situaciji” – rekao je nekadašnji kapetan reprezentacije za web stranicu HRS-a.

“Reprezentacija je iznad svega i mi smo samo neki usmjerivači. Nadam se da mogu normalnim razgovorom i ponašanjem pomoći na samopouzdanju igrača. Što se tiče rukometne igre tu sam da pomognm Babiću uvidjeti što možda on propusti. Želim da surađujemo kao tim i to je jedini pravi put. Za mene je ovo malo drugačija situacija, no ne bojim se. To je normalan smjer i drago mi je što sam tu jer vjerujem da mogu pomoći hrvatskom rukometu da se vrati na vrh gdje i pripada. Imamo izuzetno podneblje s kvalitetnim i talentiranim igračima te uz određeno vrijeme i koncept koji postoji i kojeg trener sprema možemo postići dobre rezultate” – izjavio je Petar Metličić na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak za početak je iskazao zadovoljstvo po prvom okupljanju nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

“Svako okupljanje nas ispunjava i svi smo sretni i zadovoljni što smo u reprezentaciji. Dat ćemo sve od sebe da u ove dvije utakmice pobijedimo, ali neće biti lako. Želim zaželjeti svu sreću novom stručnom stožeru koji ima veliku podršku od nas igrača i uvjeren sam da zajedničkim radom možemo napraviti dobar rezultat” – rekao je ponajbolji igrač svijeta, Domagoj Duvnjak.

Prokomentirao je potom Duvnjak protivnika u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo te pozvao sve ljubitelje rukometa da dođu u Varaždin 3. svibnja podržati reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu nadodati da Norveška ima dva vrlo dobro desna vanjska igrača, jedan od njih igra s Ivanom u Wetzlaru, dok je drugi u RN Löwenu. Dobro ćemo se pripremiti, gledat ćemo video snimke utakmice i naći ćemo im mane. Norveška nije bezazlena reprezentacija pogotovo kada igraju doma, ali idemo po pobjedu. Lijepo bi bilo vidjeti pune tribine u Varaždinu stoga pozivam sve navijače da u što većem broju dođu i podrže nas” – dodao je za kraj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.