Mihaljević: Nadamo se povijesnom Hanžekovićevom memorijalu

Foto: fah

Na bacalištu pokraj zagrebačkih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice predstavljene su najveće zvijezde 7. Memorijala Ivana Ivančića, natjecanja u bacanju kugle koje se održava u sklopu 71. memorijala Borisa Hanžekovića. S medijima su razgovarala najbolja četvorica bacača kugle prema renkingu World Athleticsa – Ryan Crouser, Joe Kovacs, Tom Walsh i Filip Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U Zürichu nismo dobili punu pozornost, nisu nas prikazivali na televiziji, ni na velikom ekranu, međutim ovdje ćemo mi biti glavni i potrudit ćemo se da napravimo dobar show i zabavimo sebe i publiku. U dobroj sam formi i stvarno se nadam da ću skinuti dosadašnji loš dojam hrvatskih bacača. Nadam se hicu preko 21 metar, što će zadovoljiti mene, mog trenera, a nadam se i širu publiku. Konkurencija nikad nije bila bolja, nas četvorica smo prvi na rang-list, a i peti je u Zagrebu, to se jako rijetko viđa, rekao je hrvatski rekorder Filip Mihaljević.

Tom Walsh, četverostruki pobjednik natjecanja kod fontana vratio se u Zagreb nakon dvije godine.

– Četiri puta sam pobijedio u Zagrebu, nadam se da će sutra biti peti put. Prošla je godina bila prva od 2014. da nisam bio u Zagrebu. Nedostajalo mi je ovo natjecanje kad sam ga gledao na televiziji, nedostajali su mi navijači, nedostajala mi je janjetina nakon mitinga, brbljanje s dečkima i prekrasno vrijeme koje provodimo u Zagrebu, rekao je i dodao svoja očekivanja za sutrašnje natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sunčano nebo, sjajna publika, dobra glazba i zabavni kuglaši koji viču i bacaju daleko. Nisam siguran koliko daleko sutra mogu baciti, ovo je zadnje natjecanje sezone, bit će to bacanje kocke, pa ćemo vidjeti tko će dobiti koji broj. Ali, znam da sam još uvijek u dobroj formi i mogu baciti daleko. Ne doživljavam Ryana nepobjedivim. U nevjerojatnoj je formi, ali ima malo pukotina posljednjih tjedana, tako da Filip, Joe i ja moramo raditi na tome kako da iskoristimo te pukotine sutra navečer, dodao je Walsh, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.