Mijenja li se nakon ‘američke turneje’ raspoloženje prema Prosinečkom u bošnjačkim medijima?

Foto: fah

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Rusiji, drugi je to uzastopnih neuspjeh naših susjeda u kvalifikacijama za jedno veliko natjecanje. Naravno, bilo je to prije dolaska novog izbornika BiH Roberta Prosinečkog, koji je nedavno, kako smo već pisali, poveo reprezentaciju na američku turneju, na kojoj je njegova momčad odigrala dvije utakmice, jednu su njegovi igrači izgubili, drugu odigrali neriješeno. Naime, radilo se o prijateljskim utakmicama, BiH je remizirala (0:0) s Amerikancima u Los Angelesu, da bi u nedjelju minimalno izgubili od Meksika (0:1) golom Huga Ayale u 65. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako je reprezentacija BiH na američku turneju otišla izuzetno oslabljena, bez glavnih igrača, nitko puno od iste nije očekivao. Nakon što su naši susjedi ipak izbjegli rezultatski debakl isti oni koji su donedavno bili žestoko protiv dovođenja Roberta Prosinečkog na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a to su uglavnom bili bošnjački mediji, danas ga hvale, uz tvrdnju kako u ”mladoj domaćoj ligi” leži budućnost bosansko – hercegovačkog nogometa. Poslije povratka u Bosnu i Hercegovinu reprezentativci i sam Robi dočekani su s puno odobravanja.

”Zadovoljan sam igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. Borba, trka, zalaganje su bili izvanredni. U drugom je umor učinio svoje, ali su igrači dali sve od sebe i nemam im šta zamjeriti. Ukupan dojam sa ove turneje je vrlo dobar”, rekao je bivši hrvatski reprezentativac, pred kojim je nimalo jednostavan zadatak, odvesti reprezentaciju BiH na Europsko prvenstvo koje se igra za dvije godine.

Nakon američke turneje i Prosinečki je zadovoljan, jer je provjerio igrače koji možda ne bi dobili priliku da je reprezentacija bila kompletna u Americi. Hrvatski trener poslije remija i poraza tvrdi kako je ipak proširio bazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ima momaka koji će brzo biti u A momčadi. Moram pohvaliti vratare Šehića i Pirića, zatim Medunjanina koji je prvi put igrao na poziciji stopera, a dobili smo Menala koji je protiv SAD-a bio odličan. U globalu moramo biti zadovoljni ovom turnejom”, zaključio je Robert Prosinečki, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.