Antonio Plazibat i Dina Levačić najbolji sportaši Dalmacije: ‘Split na tisuću stanovnika ima po jednog olimpijca’

Foto: fah

U organizaciji lista Slobodna Dalmacija u Staroj gradskoj vijećnici u petak je održano Sportsko ime Dalmacije na kojem su proglašeni najbolji sportaši, sportašice, momčadi i ekipe Dalmacije 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportaš Dalmacije u protekloj godini je K1 prvak Antonio Plazibat, a najbolja sportašica godine je daljinska plivačica Dina Levačić koja je preplivala kanal La Manche.

Veslačice i blizanke Ivana i Josipa Jurković iz Vela Luke dobile su nagradu za sportsku nadu godine, dok su najboljom ekipom godine proglašene odbojkašice Marine Kaštela koje su osvojile domaće prvenstvo i superkup. Osvojivši hrvatsko prvenstvo i Triglav regionalnu ligu vaterpolo klub Jug CO iz Dubrovnika izabran je za najbolju momčad.

Foto: fah

Osim 44 člana stručnog žirija za najbolje sportaše, sportašice, momčad i ekipe glasovali su putem interneta čitatelji Slobodne Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportašima je na nagradama čestitao župan Blaženko Boban koji je još jednom podsjetio da je Hrvatska poznata po sportašima, a da Split na tisuću stanovnika ima po jednog olimpijca, što rijetko gdje ima u svijetu.

Dogradonačelnica Jelena Hrgović je izjavila da iza puno truda i rada treba i podsjetnik kao što je manifestacija Sportsko ime Dalmacije kako bi sportaši dobili potvrdu za ono što su postigli. “Možemo poslati jednu lijepu poruku da sve ono što radite ima smisla i veliko vam hvala”, rekla je dogradonačelnica Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.