Mijenja se sustav i format natjecanja: Dijamantna liga dobila unosno finale

Foto: fah

Atletska Dijamantna liga od naredne će sezone promijeniti sustav i format natjecanja nakon što je Međunarodni atletski savez (IAAF) prihvatio izmjene i uveo završno finale najboljih u svakoj disciplini s ukupnim nagradnim fondom od 3.2 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijamantna liga se dosad odvijala kroz 14 elitnih mitinga na kojima su se u svakoj od 32 discipline, po 16 muških i ženskih, dodjeljivali bodovi, a pobjednik je bio onaj s najviše skupljenih bodova. Vrlo često se događalo da ukupni pobjednik bude poznat puno prije zadnjih mitinga, kao što je to u pravilu radila i naša Sandra Perković u disku.

No, u izmijenjenom formatu pobjednik će biti odlučen tek u velikom finalu, u prvih 12 mitinga će se skupljati bodovi za finale, koje će uslijediti u zadnja dva mitinga, gdje će nastupiti samo najbolji s ukupnim nagradnim fondom od 100 tisuća dolara u svakoj disciplini, pri čemu će pobjednik dobiti 50 tisuća dolara.

Dijamantna liga 2017. godine započinje 5. svibnja u Dohi, a potom slijede Šangaj, Eugene, Rim, Oslo, Stockholm, Paris, Lausanne, London, Rabat, Monaco i Birmingham. Dva finalna natjecanja bit će u Zuerichu i Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.