Milan deklasirao Juventus, sjajan gol Ante Rebića, ozljeda Ibrahimovića

Foto: fah

Nogometaši Milana deklasirali su Juventus, i to usred Torina, u sklopu 35. kola talijanske Serie A. Bilo je 3:0 za Milan, a jedan pogodak za momčad sa San Sira zabio je hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Dakle, borba za plasman u Ligu prvaka donijela je još uvijek aktualnom talijanskom prvaku debakl te još jedno veliko razočarenje za navijače Stare dame, koja je bolje, napadački, krenula u utakmicu, no bili su to jalovi napadi te momčad iz Torina nije uspjela stvoriti pravu priliku.

Bilo je nekoliko opasnih ispred Donnarumme, no napadački učinak je izostao. S druge strane Milan je imao nekoliko opasnih udaraca, ali i daleko bolji postotak realizacije, iako je Szczesny skidao udarce Diaza i Thea Hernandeza, no u sudačkoj nadoknadi prvog dijela nije mogao ništa napraviti.

Poslije jednog prekida lopta je došla do Brahima Diaza, koji je sjajno reagirao te je postigao sjajan gol za vodstvo gostiju iz Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme Juventus je otvorio dobrom prilikom za Bentancura, Donnarumma je sjajno uspio obraniti te spasiti svoju momčad. U 58. minuti lijepu je šansu propustio Milan, Chiellini je rukom blokirao udarac Diaza, a Paolo Valeri pokazao je na bijelu točku. Kazneni udarac je izveo Kessie, ali Szczesny je uspio obraniti, dakle, Juve je mogao i teže stradati.

Juventus je na terenu izgledao doista nemoćno, sve je pod kontrolom imao Milan, koji je ostao bez Zlatana Ibrahimovića, a koji je zbog ozljede morao u 66. minuti napustiti teren. Bez švedskog nogometaša Milan je bio još ubojitiji, naime, umjesto Ibrahimovića je ušao hrvatski reprezentativac Ante Rebić, koji je u 78. minuti spektakularnim golom donio velikih 0:2 za Rossonere. Totalni krah Juventusa dogodio se u 82. minuti, Calhanoglu je ubacio, a Fikayo Tomori zabio je gol za velikih 3:0. Bio je to ujedno i konačni rezultat derbija, u kojem je Milan  došao do velika tri boda u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Juvenstus je s druge strane tek peti u Serie A te je pod velikim znakom pitanja njegov plasman u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.