Milan i Inter grade novi stadion

Foto: fah

Talijanski nogometni velikani Milan i Inter planiraju izgraditi novi 600 milijuna eura vrijedan stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju talijanskih novina ‘La Reppublica’, gradsko vijeće je već dalo dozvolu, a čeka se tek ‘zeleno svjetlo’ iz Intera kako bi radovi mogli početi.

Izgradnja novog stadiona stajat će oko 600 milijuna eura, a direktori “Rossonera” i “Nerazzurra” Ivan Gazidis i Alessandro Antonello već su putovali u SAD kako bi razgovarali s predstavnicima banke Goldman Sachs o financiranju projekta.

Sadašnji stadion Giuseppe Meazza, popularni San Siro bit će srušen, a stotinjak metara dalje bit će sagrađen novi stadion sa 60.000 mjesta. Stadion bi imao pokretni krov, promjenjive fasade, ali i pokretne terene. Stadion će imati i malu dvoranu sa 5.000 mjesta za koncerte i druge događaje, kao i novi kompleks za šoping.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Model za novi San Siro je MetLife stadion u New Yorku koji služi kao dom NFL ekipama New York Giants i New York Jets.

San Siro je sagrađen 1926. godine i do sada je četiri puta renoviran (1935, 1955, 1990, 2015-16).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.