Milano: maloljetnik pušten, ostali navijači sutra pred sucem

Maloljetni hrvatski navijač pušten je kući, a ostala petnaestorica koja su radili nerede na utakmici Italija-Hrvatska bit će izvedeni pred sud u Milanu u četvrtak u 12 sati, a ne kao što je prvotno planirano u srijedu, a optužnica ih tereti za izazivanje nereda na stadionu i bacanje pirotehničkog materijala, doznaje u srijedu Hina u hrvatskom konzulatu u Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sutra u 12 na sudu u Milanu izlaze pred suca i u kontinuiranom smo kontaktu i s upravom zatvora i s nadležnim sudom, a možda najvažnije, i s roditeljima kojima smo pružili svu potrebnu pomoć kakva se pruža u ovakvim situacijama: traženja odvjetnika, njegovog imenovanja…”, rekla je konzulica Iva Pavić.

“Optužnica je podignuta uglavnom zbog nereda na stadionu i bacanja pirotehničkog materijala”, kazala je.

Po njezinim riječima, pred sud izlazi 15 navijača, jer se maloljetnik koji je bio s njima posredstvom konzulata vratio kući zajedno s roditeljima koji su u utorak došli po njega. Što se tiče njegovog slučaja, bude li bilo kakvih daljnjih infromacija konzulat će ih dobiti od talijanskog centra za socijalni rad i proslijediti hrvatskim vlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić je rekla da nema informacije o tome jesu li optuženi navijači već evidentirani izgrednici. Naglasila je da će se na sudu odmah održati glavna rasprava, odnosno da se preskače istražni postupak.

Navijači se od nedjelje nalaze u milanskom zatvoru San Vittore.

Utakmica Italija – Hrvatska, odigrana u nedjelju na San Siru, bila je u 75. minuti prekinuta na deset minuta zbog toga što su hrvatski navijači bacali baklje i dimne bombe na teren. Pošto su u policijskoj akciji izbačeni s tribine, nastavili su raditi nerede izvan stadiona Giuseppe Meazza nakon utakmice. Navijači su se sukobili s talijanskom policijom koja je izgrednike identificirala i pokušala ih zaustaviti. Oni su na to odgovorili gađajući policajce raznim predmetima i dimnim bombama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.