Milijuni gledatelja na tribinama: Znate li koja je nogometna liga najgledanija na svijetu?

Foto: fah

Iako su možda neki očekivali neke druge rezultate najgledanija nogometna liga na svijetu je njemačka Bundesliga, dakle, ni španjolska, ni francuska, ni talijanska, pa čak ni engleska već njemačka.  Jednu utakmicu u prosjeku pogleda više od 42 000 navijača.  Podatak je koji je fascinantan kada to usporedimo s nekim drugim ligama, nekih drugih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tijekom prošle sezone bundesligaške utakmice u prosjeku je gledalo 42.421 navijač, što je opet ispod rekorda od 42.293 gledatelja iz sezone 2011/12. Iz Bundeslige su priopćili kako je njemačko prvenstvo prošle sezone na stadionima ukupno gledalo 13 milijuna navijača.

Usporedbe radi prosječna posjeta na utakmicama engleske Premier lige bila je 36.452 navijača, a u španjolskoj Primeri 28.168, dakle, skoro dvostruko manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.