Mlada hrvatska rukometašica iz Sinja: ”Volim svoju zemlju Hrvatsku, ali ako me HRS ne želi igrat ću za Crnu Goru”

Foto: Facebook

Hrvatska rukometašica, Matea Pletikosić (22) igra za ženski rukometni klub Budućnost iz Podgorice, a uskoro će zaigrati i za rukometnu reprezentaciju Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, mlada Sinjanka donijela je definitivno odluku nakon pet godina igranja za Budućnost, nikad nije zaigrala za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, a kada je posljednji puta nosila hrvatski dres imala je osamnaest godina, bilo je to 2016. godine, kadetkinje su igrale Europsko prvenstvo.

”Definitivno je. Prelomila sam sada dok sam bila kod kuće sa svojom obitelji u Sinju”, rekla je 22-godišnja Matea.

Matea je, iako se ozlijedila prije četvrtfinala, bila najbolja srednja vanjska igračica turnira. Tad su otprilike svi problemi počeli eskalirati, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U Hrvatskom rukometnom savezu nisu se prema meni ponijeli korektno nakon ozljede. Dobila sam godinu kasnije poziv, ali rekla sam da se tada nisam osjećala najbolje. Ne i da neću više nikada igrati. Međutim, kasnije me više nitko nije kontaktirao, a onda su mi rekli da moram dati intervju i poručiti kako želim opet igrati za reprezentaciju. To sam i učinila i opet me nisu zvali”, pokušala je svoju odluku obrazložiti 22-godišnja Sinjanka, koju više ne može zaustaviti ni papirologija budući da je ispunila sve uvjete za dobivanje sportskog državljanstva.

Ne želim nikoga moliti. Ako me u HRS-u ne žele, ja to poštujem. Igrat ću za Crnu Goru jer mi je san otići na Olimpijske igre i karijera mi je trenutno najbitnija. Već su me i ranije zvali Crnogorci, no tada nisam pristala. Naravno da nije bilo jednostavno prelomiti, ali obitelj, moj dečko i prijatelji podržali su me. Oni su mi najveća podrška.”

Prošlog rujna još je jedna hrvatska rukometašica napravila istu stvar. Radi se o Marti Batinović, koja je  također je prihvatila crnogorsku ponudu za promjenom reprezentacije. Pločanka, najbolja hrvatska rukometašica iz 2015. godine, provela je u Budućnosti veći dio golmanske karijere koju je privremeno prekinula, pa se vratila prošle godine u rumunjskoj Valcei. Razlozi su gotovo identični. I ona je imala problema s HRS-om, i ona želi preko Crne Gore do Olimpijskih igara. Za London 2012. bila je prekobrojna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Da, razgovarala sam s Martom i znam kroz što je sve ona prošla. Mogu samo reći da je ona uz mene i da će nam biti jednako teško, no to je samo sport”, poručila je Matea Pletikosić, kojoj će, kako i sama kaže, biti najteže igrati protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu, naravno, ako se tamo ove dvije reprezentacije sretnu. Ždrijeb, koji je u lipnju, mogao bi spojiti Crnu Goru i Hrvatsku. Dakako, pod uvjetom da Matea izbori mjesto među 16 reprezentativki.

”Ja volim svoju zemlju Hrvatsku i to bi mi bilo najteže od svega ovoga. Sigurno neću igrati za Crnu Goru iz ljubavi kao što bih igrala Hrvatsku. Gledam svoju budućnost, želim se ostvariti kao sportašica ”, kazala je novopečena crnogorska reprezentativka, koja je blizu ostvarenja svog sna, igranja na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su odgođene zbog pandemije koronavirusa i prebačene za ljeto iduće 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.