Mladi rukometaši idu stopama Duvnjaka, Pešića, Šebetića…

Foto: IHF

Hrvatski rukometaši do 19 godina plasirali su se u finale Europskog prvenstva koje se održava u Varaždinu i Koprivnici te imaju priliku donijeti Hrvatskoj treći europski naslov u toj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalnom dvoboju odigranom u Varaždinu pobijedili su reprezentaciju Slovenije 26:22, a u nedjeljnom finalu u Areni Varaždin od 17 sati čekaju ih vršnjaci iz Njemačke, jedini koji su ih pobijedili na ovom prvenstvu. Prije tri dana u susretu za prestiž, obje su reprezentacije već imale osigurano polufinale, Njemačka je pobijedila Hrvatsku 26:23. Nema sumnje da će to našim mladim rukometašima biti motiv više da im uzvrate i treći put postanu europski kadetski prvaci.

Hrvatska je 2006. godine u Estoniji prvi put bila prvak u toj kategoriji. U finalu je pobijedila Dansku 30:24. Izbornik je bio Irfan Smailagić. Domagoj Duvnjak izabran je za najboljeg igrača prvenstva, a Ivan Pešić bio je prvi vratar natjecanja.

Četiri godine poslije u Crnoj Gori Hrvatska je ponovila taj uspjeh. Izborničku dužnost obavljao je Silvijo Ivandija. Bila je to generacija Filipa Ivića, Stipe Mandalinića, Luke Šebetića. U finalu su naši bili bolji od Španjolske 27:26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S europskih kadetskih prvenstava, Hrvatska ima i dva srebra. Prvo je osvojeno u Srbiji 2004. godine, a drugo u Hrvatskoj 2016.

Hrvatska je najuspješnija zemlja na europskim prvenstvima, prenosi Hrvatski rukometni savez. Po dva naslova prvaka imaju još Švedska, Francuska i naš suparnik u finalu, Njemačka. Ta je reprezentacija naslove prvaka osvajala 2008. i 2012. godine. Uz to imaju srebro iz 2003. godine i broncu iz Hrvatske 2016. godine, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.