Kvalifikacije za EP: Mladi Vatreni danas protiv Estonije, više ne ovise samo o sebi

Foto: fah

Hrvatska U-21 reprezentacija igra danas od 18 sati protiv Estonije posljednju utakmicu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje se iduće godine igra u Rumunjskoj i Gruziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Igora Bišćana su prošli petak šokantno poraženi u sudačkoj nadoknadi 3:2 od Norveške, izravnog konkurenta za prvo mjesto u skupini koje vodi izravno na EP.

Tim porazom nastavio se negativan niz mladih Vatrenih od tri utakmice bez pobjede. Iako su nakon šest kola bili uvjerljivo prvi s maksimalnim brojem bodova, Bišćanovi igrači zakomplicirali su si put na EP, te više ne ovise samo o sebi.

U današnjem ogledu s Estonijom, cilj neće biti samo pobjeda, već i popravljanje gol-razlike. U prvom ogledu ove dvije momčadi, naši su slavili s 2:0.
– Spremni smo za utakmicu protiv Estonije, najbitnija nam je u grupi. Moramo pobijediti tu utakmicu da osiguramo drugo mjesto, a možda i prvo. To ćemo vidjeti kasnije jer protivnici igraju kasnije, ali ne zamaramo se s time. Gledamo samo nas i važno je da dobijemo utakmicu kako god, rekao je golman, Dominik Kotarski, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nadamo se da će sve biti isto kao prošle godine i da ćemo se direktno plasirati na Euro, dodao je David Čolina.

Hrvatska bi pobjedom osigurala drugo mjesto, te bi išla u baraž, a moguće prvo mjesto ovisi o rezultatima Norvežana, koji imaju na rasporedu još dvije utakmice, ogled s Fincima sutra, te s Azerbejdžanom idući utorak (14. lipnja).

Hrvatska zasad vodi na ljestvici s 19 bodova, a Norveška ima 18 bodova i utakmicu manje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.