Mladi Vatreni pred povijesnom prilikom: Kako protiv Engleza do četvrtfinala Eura?

Foto: fah

Za otprilike dva i pol sata hrvatska U-21 nogometna reprezentacija igrat će odlučujuću utakmicu za četvrtfinale Europskog prvenstva protiv vrlo jake reprezentacije Engleske. Naime, utakmica počinje od 18 sati, a prijenos je na drugom programu Hrvatske televizije, koju Zoran Milanović prigodno naziva Yutelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Vatreni mogu među osam najboljih u Europi ako odigraju neriješeno s Englezima, no pritom Švicarska, koju smo nakon drame svladali 3:2, ne smije pobijediti Portugal, od kojeg smo na startu Eura izgubili 0:1. Ako Hrvatska uspije izboriti četvrtfinale Eura bit će to prvi puta da će mladi Vatreni igrati nokaut fazu Europskog prvenstva! No, sasvim sigurno neće biti lako protiv mladih zvijezda Arsenala, Liverpoola, Evertona… Iz ovoga je jasno tko je favorit, tko na europskom nogometnom tržištu ima veću vrijednost, međutim, to u konačnici, u jednoj utakmici pogotovo, ne mora ništa značiti. Naime, nije li Dinamo nedavno eliminirao u osmini finala Europske lige super jaki engleski Tottenham?

Podsjetimo, poslije dva odigrana kola Portugal je 1. u skupini sa šest bodova, Hrvatska je 2. s tri, koliko ima i 3. Švicarska. Englezi nemaju ni bod, no, čak i oni su u igri za plasman među osam najboljih. Situacija je, dakle, dosta komplicirana, Vatreni mogu ispasti čak i u slučaju da pobjede Englesku, iako malo vjerojatno. Ukratko, najbolje je kada bi Hrvatska igrala na pobjedu, pa u takvoj borbi, ako ništa drugo, ”herojski pala”. Veseli povratak Dinamovca Lovre Majera, najboljeg i najskupljeg ‘mini Vatrenog’, koji nije igrao protiv Švicarske.

Podsjetimo, mladi Vatreni igrat će, u slučaju da prođu neokrznuti preko Engleza, u četvrtfinalu tek za otprilike dva mjeseca. Naime, U21 Europsko prvenstvo igra se u dva termina, drugi krug europske smotre igrati će se od 31. svibnja do 6. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.