Mladi Vatreni u lovu na naslov europskog prvaka: ‘Velik nam je poticaj želja da budemo među najboljim sportašima svijeta’

Foto: HNS

Danas počinje važno ljeto Nenada Gračana i hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine. Prva prepreka je Rumunjska, zatim Francuska i Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pripremali smo se desetak dana i očekujemo pobjedu u tom prvom dvoboju. Olmo i Gojak su se već sastajali s njima i potvrdili da se radi o ozbiljnoj reprezentaciji i da se protiv njih ne može lako. Treba ih shvatiti maksimalno ozbiljno,” kazao je vezni igrač hrvatske vrste Nikola Moro.

Veznjak zagrebačkog Dinama smatra kako je prva utakmica na ovakvom turniru iznimno važna.

“Tri boda na početku mnogo znače jer onda s još jednom pobjedom možemo proći skupinu,” dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se složio i lijevi branič Borna Sosa.

“Uvodna utakmica uvijek je najvažnija, možda i ključna, jer treba početi s pobjedom kako bi preostale dvije utakmice u skupini bile nešto lakše. U suprotnom, uvuče se nervoza, a uz pobjedu bismo se napunili dodatnim samopouzdanjem.”

Branič Stuttgarta prokomentirao je snagu prvog suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rumunjska je kvalitetan suparnik. Vidjeli smo neke njihove utakmice i bili su dobri, igraju napadački nogomet. Bit će to utakmica s mnogo šansi. Nije lako biti prvi u kvalifikacijama i svaka im čast. Kvalitetni su i poštujemo ih, ali ići ćemo na pobjedu protiv svih, kako protiv Rumunjske, tako i protiv Francuske i Engleske.”

Sosa je naglasio kako se nada da mlade snage mogu ponoviti uspjeh seniora iz Rusije.

“Znamo da će biti teško. Imamo vrlo dobru momčad, a nismo se kvalificirali na Europsko prvenstvo U-21 već 15 godina. Naravno da sada želimo biti prvaci Europe, a imamo priliku i otići na Olimpijske igre te ćemo dati sve od sebe. To je uistinu veliki poticaj, biti među najvećim sportašima svijeta,” naglasio je Sosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica između Hrvatske i Rumunjske je u utorak u 18.30 sati, a u drugom dvoboju iz skupine u 21 sati se sastaju Engleska i Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.