Modrić među 14 kandidata za FIFA-inu nagradu The Best

luka modrić
Foto: fah

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otkrila je kandidate za nagrade The Best najboljim pojedincima, trenerima i drugima za 2022. godinu, a među nominiranima je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod muškaraca kandidati su, osim Modrića, Argentinci Julian Alvarez i Lionel Messi, Englez Jude Bellingham, Francuzi Karim Benzema i Kylian Mbappe, Belgijac Kevin De Bruyne, Norvežanin Erling Haaland, Marokanac Achraf Hakimi, Poljak Robert Lewandowski, Senegalac Sadio Mane, Egipćanin Mohamed Salah te Brazilci Neymar i Vinicius Junior.

Dodjela će se održati 27. veljače, javno glasovanje trajat će do 4. veljače, a glasovi također će podijeliti posebna komisija pod okriljem FIFA-e.

U ženskoj kategoriji kandidatkinje za najbolju igračicu su Aitana Bonmati i Alexia Putellas iz Španjolske, Debinha iz Brazila, Jessie Fleming iz Kanade, Ada Hegerberg iz Norveške, Sam Kerr iz Australije, Vivianne Miedema iz Nizozemske, Alex Morgan iz Sjedinjenih Država, Wendy Renard iz Francuske, Lana Oberdorf i Alexandra Popp iz Njemačke, te iz Engleske Beth Mead, Keira Walsh i Leah Williamson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga priznanja

Dodijelit će se i posebna priznanja najboljim vratarima. U muškoj konkurenciji nema Hrvata Dominika Livakovića, ali su tu Brazilci Alisson Becker i Ederson, Marokanac Yassine Bounou, Belgijac Thibaut Courtois i Argentinac Emiliano Martinez.

U ženskoj konkurenciji za nagradu se bore Njemica Ann-Katrin Berger, Merle Frohms, Engleskinja Mary Earps, Čileanka Christiane Endler, Amerikanka Alysssa Naeher i Španjolka Sandra Panos Garcia-Villamil.

Na listi kandidata za najboljeg trenera su Talijan Carlo Ancelotti, Francuz Didier Deschamps, Španjolac Pep Guardiola, Marokanac Walid Regragui i Argentinac Lionel Scaloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod žena to su Francuskinja Sonia Bompastor, Šveđanka Pia Sundhage, Njemica Martina Voss-Tecklenburg, Nizozemka Sarina Wiegman te Engleskinje Emma Hayes i Bev Priestman.

FIFA će dodijeliti i nagradu za najljepši pogodak u kalendarskoj 2022., koja nosi ime Ferenc Puskas. Među 11 izabranih strijelaca kandidati su i Brazilac Richarlison i Mbappe golovima sa Svjetskog prvenstva u Katru. Za najbolje navijače konkuriraju argentinski, japanski i saudijski navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.