Modrić nakon osvajanja priznanja karijere: ‘Nisam razmišljao o oproštaju od reprezentacije, u dobroj sam formi, zašto za svoju državu ne bih igrao i dalje?’

Foto: fah

Luka Modrić najbolji je nogometaš na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi su mi govorili da ću osvojiti nagradu, ali ne, stvarno nisam sa sigurnošću znao sve dok nisu pročitali moje ime. Međutim, naravno da sam se nadao da ću ja biti taj. Kad uđeš u uži izbor medu tri najbolja, imaš nadanja i vjeruješ da bi se to moglo dogoditi”, otkrio je svoje osjećaje u razgovoru za Sportske novosti.

A što kaže koji dio njegove karijere je najvaćniji?

“Svaki, baš svaki dio moje karijere bio je bitan. Od samih početaka kad sam bio dijete, od pionira, kadeta, juniora i seniora sam se nadograđivao. U svakom klubu, u svakoj momčadi svake godine sam nešto naučio. Definitivno, svaki klub u kojem sam igrao za mene je bio iznimno važan. Također je jako bitno što nisam preskakao stepenice! Karijera mi se gradila malo po malo, ali uvijek prema gore. Svaka stepenica, svaki klub u kojem sam bio, svaki nogometni trenutak je za mene važan, krucijalan. Naravno ima nekih koji iskaču, ali sad ih ne bih izdvajao”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam kaže da je igra u Dinamu imala veliku ulogu u njegovu životu.

“Dinamo je jako utjecao na moju karijeru. U Dinamo sam došao s 14 i nešto godina, u Maksimiru sam prošao sve uzraste. Sve me to izgradilo kao osobu, pomoglo mi da se osamostalim. Dinamo je od ogromne važnosti za sve ovo što mi se događa danas, ima veliki značaj! Iz Dinama sam, konačno, napravio najveći transfer, tako da je vidljivo koliko je taj klub bio bitan u mojoj karijeri”, ističe.

Iz Dinama je išao na posudbu u Zrinjski, ali to ga nije povrijedilo, bilo mu je važno jedino igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađalo se da će nakon Svjetskog nogometnog prvenstva otići iz reprezentacije, ali Luka nije mišljenja da je to trebao učiniti.

“Neću si postavljati nikakve rokove! Inače, moram vam kazati da mi je dosta ljudi kazalo da je sad idealan trenutak da se oprostim od reprezentacije. Ali ja nikad tako nisam razmišljao. Volim igrati za reprezentaciju, uživam! Dok god mislim da mogu pomoći, dok me reprezentacija treba, bit ću tamo! Kad osjetim da to više nije to, sam ću kazati da mi je dosta. Za koliko će to biti, pola godine, za godinu, dvije ili četiri, teško je kazati. Ali osjećam se dobro, u dobroj sam formi, tjelesno i psihološki, zašto za svoju državu ne bih igrao i dalje?”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.