Modrić prekinuo nevjerojatnu dominaciju, a portugalske legende poručile: ‘Ronaldo i Messi trebali su biti na priredbi i prvi čestitati Luki’

Foto: Twitter

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, prekinuo je ove godine neviđenu dominaciju tandema Cristiano Ronaldo – Lionel Messi. Naime, spomenuta dva igrača zapravo su posljednjih desetak godina bili preplaćeni na nagrade, sva moguća priznanja, iskreno rečeno – posve zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tih desetak godina Messi i Ronaldo srušili su nekoliko rekorda, koja nakon njih dugo nitko neće ponovno rušiti, osvojili su s klubovima sve što su mogli, Messi je igrao finale Svjetskog prvenstva, Ronaldo je s Portugalom osvojio Euro prije dvije godine u Francuskoj. Zastrašujuća je to statistika dvojice možda i najboljih nogometaša u povijesti.

A onda se pojavio kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, koji je ispred njih uzeo u jednoj godini sve individualne nagrade koje je mogao, preostaje ”tek” Zlatna lopta na kraju godine. Dakle, Luka je proglašen u samo tri mjeseca najboljim igračem SP-a, najboljim igračem Europe, a u Londonu je dobio i nagradu FIFA-e kao najbolji igrač svijeta. Tri trofeja, u jednoj godini, u tri mjeseca, nešto što prije Luke nitko nije uspio.  S obzirom na činjenicu da je Luka mnoge šokirao kako igrom u Rusiji, tako i žetvom nagrada na koje su se navikli Ronaldo i Messi pojavili su se i kritičari, neki su korektno, a neki, nažalost, na drugačiji način, izrazili svoje nezadovoljstvo činjenicom da je Luka uz sve osvojio i prestižnu nagradu FIFA-e.

Ronaldo i Messi nisu čak ni bili u Londonu, niti su se pojavili kako bi čestitali kolegi koji je ove godine ipak ispred njih.  Portugalski mediji, koji uglavnom veličaju Ronalda, posebno su prednjačili u napadima na Luku i omalovažavanjima hrvatskog nogometaša.  Srećom, nisu svi Portugalci, kojima je posve razumljivo sportski idol Ronaldo, bili nekorektni, neke legende portugalskog i europskog nogometa, poput Vitora Baie, bivšeg golmana Porta i Barcelone, vrlo smireno i dostojanstveno komentirale su ovogodišnji trijumf Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao Portugalac volio bih da je nagradu The Best dobio Cristiano, no potrebno je biti sposoban analizirati što se dogodilo. Vjerujem da je Modrić također zaslužio tu nagradu. Potrebno je napraviti kompletnu analizu, ali ja vjerujem da bi bilo zasluženo i da je Ronaldo dobio priznanje”, rekao je Baia, koji danas ima 48 godina te je dodao:

“Modrić nije zaslužio da se govori o nepravdi i da ga se omalovažava jer je imao fantastičnu sezonu. No, kažem, volio bih da je Cristiano pobijedio. Također sam htio vidjeti i njega i Messija na priredbi. Trebali su biti ondje jer imaju društvenu odgovornost. Cristiano i Messi trebali su prvi čestitati Modriću…”

Sjećate li se možda i najveće legende portugalskog nogometa svih vremena, uz Eusébia, Luisa Figa, koji smatra da je Ronaldo MOGAO biti pobjednik, ali isto tako tvrdi kako je Luka nagradu zasluženo dobio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da je Modrić zasluženo dobio nagradu nakon godine kakvu je imao. Osvojio je puno titula te sjajno odigrao na Svjetskom prvenstvu. Nevjerojatan je igrač”, kazao je bivši nogometaš Barcelone, Reala, Intera, dakle najslavnijih svjetskih klubova, koji sasvim sigurno zna što je nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi nominirani igrači zaslužili su ovu nagradu, no samo ju je jedan mogao dobiti“, zaključio je Luis Figo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.