MOO: Dizanje utega ostaje olimpijski sport

Foto: fah

Dizanje utega ostaje u programu Olimpijskih nakon što je Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na sjednici u Lausannei u srijedu skinuo “uvjetni status” tog sporta za OI 2024 u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi IO MOO-a su procijenili da su čelnici Međunarodnog dizačkog saveza (IWF) poduzeli u proteklih 18 mjeseci nužne korake borbi protiv dopinga, zbog čega je i ovaj sport bio na pragu izbacivanja s OI. IWF je između ostaloga uveo i novi sustav kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju, u kojem je smanjen broj olimpijskih kvota za zemlje čiji sportaši prednjače u dopingiranju. Tako će dizanje utega ostati u programu Olimpijskih igara 2024. u Parizu.

MOO je na današnjoj sjednici potvrdilo novo službeno ime Makedonije čiji će naziv od danas biti Sjeverna Makedonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.