Moro: “Španjolci su favoriti, ali mi idemo na pobjedu”

epa09103451 Switzerland's Toni Domgjoni (L) and Croatia's Nikola Moro in action during the UEFA European Under 21 Championship match between Croatia and Switzerland in Koper, Slovenia, 28 March 2021. EPA/PETER KLAUNZER

Kapetan hrvatske mlade nogometne reprezentacije Nikola Moro uoči četvrtfinalnog dvoboja na EP-u ističe da su Španjolci jedni od favorita, ali Hrvatska ide na pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sretan sam da se opet okupljamo, a iako je kraj sezone svi smo maksimalno koncentrirani i željni dobrog rezultata. Imamo nekoliko dana za pripremu i analizu Španjolske, oni su jedni od favorita i vrhunska momčad, no mi idemo na pobjedu. Neopisiv je osjećaj bio postići onakav pogodak minutu prije kraja zadnjeg kola, to je bio veliki uspjeh za nas i za Hrvatsku, bili smo ponosni i sretni, izjavio je Nikola Moro, veznjak moskovskog Dinama.

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija (U-21) okupila se u utorak u Zagrebu te odmah krenula na pripreme u Sveti Martin na Muri gdje će odrađivati završne treninge uoči puta u Maribor gdje će 31. svibnja igrati četvrtfinalni dvoboj EP-a protiv Španjolske.

I stoper Hajduka Mario Vušković pun je samopouzdanja: – Znamo da su Španjolci možda i favoriti cijelog natjecanja. Ipak, vidjeli smo da možemo i nadamo se plasmanu u polufinale. Biuk će pokazati na terenu da se nikoga ne boji i vjerujem da će se na prvim treninzima dokazati izborniku. Znali smo da je vrhunski igrač, trebao mu je samo taj iskorak, nekoliko utakmica u seniorskom nogometu, i iskoristio ih je na najbolji mogući način. Zadovoljan sam sezonom, moj je fokus na Hajduku i pogotovo sada na Hrvatskoj U-21 reprezentaciji, pa ćemo na kraju vidjeti što će biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Igor Bišćan je za dvoboj protiv Španjolske pozvao trojicu novih igrača, Nevena Đuraseka, Sandra Kulenovića i Mateja Vuka, koji će zamijeniti Mihaela Žapera, Luku Sučića i Darija Vizingera.

Hrvatska je plasman u četvrtfinale izborila krajem ožujka kada je u konkurenciji s Portugalom, Engleskom i Švicarskom zauzela drugo mjesto u skupini. U preostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se Nizozemska – Francuska, Danska – Njemačka i Portugal – Italija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.