Mourinho otkrio kako je proigralo najskuplje pojačanje Tottenhama u povijesti

Foto: fah

Portugalski trener i aktualni trener Tottenhama Jose Mourinho komentirao je najskuplje pojačanje Tottenhama u povijesti. Naime, Portugalac je komentirao dolazak Tanguyja Ndombelea u Tottenham iz Lyona u ljeto 2019. godine za šezdeset milijuna eura. Bio je to najskuplji transfer u povijesti Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na činjenicu da je za velike novce doveden u Tottenham nije se proslavio, nije se uspio nametnuti Pochettinu, a nije igrao ni kod Jose Mourinha u prvoj sezoni spomenutog trenera na klupi. Ipak, ove sezone igra sjajno, a što je naglasio i sam Mourinho.

“Nismo mi treneri čudotvorci. Ne možemo mi napraviti igrače od ljudi koji nemaju igračke kvalitete, želje i motivacije. Uvijek sam govorio da najveća odgovornost leži na samim igračima. Bio dobar ili loš, za to je uvijek sam zaslužan ili kriv”, kazao je portugalski stručnjak te je dodao:

“Tanguy nije došao u Tottenham u najboljem izdanju. Kad sam ja došao stalno je bio ozlijeđen i smatram da je to bila njegova odgovornost. Morao se promijeniti da bi te stvari shvatio. Neki igrači su otvoreni za to, neki nisu i ti tu ništa ne možeš napraviti. Tanguy je učinio i zato sad igra tako dobro. Ponavljam, samo svojom zaslugom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Sky Sports Portugalac je govorio o čudnoj sezoni u Premiershipu, naime, poznato je da u jednoj od najjačih liga svijeta jedan dio klubova ima po dvije utakmice manje od same konkurencije. Takva činjenica stvara dosta konfuzije u engleskom nogometu.

“Ljestvica je u ovom trenutku nerealna jer moraš gledati tko je odigrao koliko utakmica i koliko od njih kod kuće. Evo, recimo, mi ćemo sljedećeg tjedna biti prva momčad koja je dvaput igrala protiv Liverpoola. Manchester United je kao vodeći na tablici, a već je ispao iz Lige prvaka i Carabao kupa. Puno je stvari koje se moraju uzeti u obzir da dobiješ pravu sliku o nečijoj formi. Sve će se vidjeti na kraju sezone”, poručio je Jose Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.