Može ići, ali…: Ivan Rakitić nakon pet uspješnih godina ipak napušta Barcelonu?

Foto: fah

Pet godina je Ivan Raktić bio jedan od najstandardnijih igrača Barcelone. I ne samo to, uz nedodirljivog Lionela Messija hrvatski reprezentativac bio je možda i ključni nogometaš koji je s Barcelonom osvojio i Ligu prvaka. Podsjetimo, Rakitić je u Barcelonu stigao iz Seville 2014. godine te se vrlo brzo nametnuo kao vrijedan i neizostavni kotačić Barcinog pobjedničkog mehanizma, koji je upravo tih mjeseci hvatao zalet prema vrhu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Barcelonom je Rakitić osvojio četiri naslova prvaka Španjolske, četiri Kupa kralja, osvojila je Barca, kako smo spomenuli, Ligu prvaka ( neki će reći ”samo jednu Ligu prvaka” ) te Svjetsko klupsko prvenstvo. Uz Luku Modrića Ivan Rakitić možda je i najbolji hrvatski nogometaš svih vremena.

Naime, Rakitić je prije četiri godine u finalu Lige prvaka protiv Juventusa zabio prvi, od ukupno tri gola Barcelone, za pobjedu i zasluženi naslov. Bili su to prekrasni dani Hrvata na Camp Nou.

Nažalost, kao i u slučaju Marija Mandžukića, koji grije klupu Juventusa, ove se sezone sve to promijenilo. Rakitić dobiva sve manji prostor, uglavnom grije klupu u sve hladnijim danima, a iz momčadi ga je istisnuo mladi Nizozemac Frenkie De Jong, tu su još i Vidal te Busquets. Svjestan što se zapravo događa, činjenice da je dobrim dijelom nepravedno zapostavljen, Rakitić je u ljetnom prijelaznom roku tražio odlazak iz kluba u kojem je proveo možda i najbolje godine svoje bogate karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je, ako je vjerovati raskošnim medijskim spekulacijama, imao brojne ponude, od Intera do Manchester Uniteda te još nekoliko klubova koji ako ni po čemu a ono po tradiciji pripadaju samom europskom vrhu, mislimo pritom i na Milan. No, trener Barce Valverde, isti onaj koji ga je i stavio na led, umirio je Rakitića te ga je zajedno s Upravom uvjerio kako je i dalje važan dio momčadi s Nou Campa. Rakitić je ostao, a onda je vrlo brzo shvatio da su ga izigrali…

Prije nekoliko dana navodno je zatražio sastanak a čelnicima Barcelone i obje strane složile su se da bi najbolje bilo kada bi u siječnju, dakle u zimskom prijelaznom roku, Rakitić otišao u slučaju, naravno, ponude koja bi hrvatskog veznjaka zadovoljila, ali i zadovoljila apetite Barcelone.

Kako piše katalonski pandan Marci El Mundo Deportivo, Barcelona na zimu Rakitića doista želi prodati. U obzir dolaze svi klubovi, osim navodno Atletico Madrida. Naime, Barcelona ne želi pojačati redove direktnog konkurenta za naslov, iako je nedavno trener Atletica Diego Simeone o Rakitiću govorio biranim riječima. I nije samo to u pitanju, navodno Barcelona ne želi imati previše posla s Atleticom zbog repova koji su se vukli glede transfera francuskog reprezentativca Antoinea Griezmanna iz Atletica na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, sve su to i dalje spekulacije, kao i Mandžukić tako se i Rakitić posljednjih mjeseci naputovao svijetom, no, još uvijek je u Kataloniji, igrač jednog od najboljih klubova svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.