Može li hrvatska rukometna reprezentacija do polufinala Europskog prvenstva?

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija, kako smo već pisali, pobjedom protiv Crne Gore 27:21 krenula je u novo veliko natjecanje. Prvo poluvrijeme na startu Europskog prvenstva nije bilo na razini naše reprezentacije, no, zato su predvođeni Domagojem Duvnjakom izabranici Line Červara u drugom dijelu pokazali da ipak mogu puno. Koliko? Tu se mnogi neće složiti, vrijeme će pokazati. Hrvatska već sutra igra derbi skupine protiv Bjelorusije, koja je na startu uvjerljivo pobijedila Srbiju 35:30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hrvatska je na Europsko rukometno prvenstvo, s obzirom na ozljede, na iskustvo s posljednjeg velikog natjecanja, otputovala s nikad manje očekivanja, ne govori se o medaljama, zlato ne spominju čak ni oni ”ogrezli” u optimizmu. Mnogi Hrvatsku vide tak kao sedmog favorita za osvajanje turnira, iza Šveđana, Danaca, Španjolaca

Međutim, najugledniji rukometni portal na svijetu Planet Handball smatra da reprezentacija Line Červara ima kvalitetu za prolazak u polufinale, dakle, među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta. Naime, spomenuti portal prognozira da će Hrvatska ispasti u polufinalu, u koje bi se uz Hrvatsku trebali plasirati Španjolska, Danska i Švedska. Prema prognozama portala Planet Handball  Francuska bi ispala već u drugoj fazi natjecanja, a Šveđani bi po njima trebali uzeti zlato. U finalu bi Švedska trebala biti bolja od Danske, dok bi u borbi za broncu Hrvatsku mogli pobijediti Španjolci.

Naravno, ovo su tek prognoze, kako god bilo hrvatska rukometna najbolja je kad dolazi iz drugog plana, kad je ako ne svi a ono barem mnogi podcijene. Tako je bilo davne 2003. na Svjetskom prvenstvu u Portugalu na koje je Hrvatska, predvođena puno mlađim Linom Červarom i virtuozom Ivanom Balićem, stigla kao autsajder i vinula se na krov svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.