Može li u Splitu ranjena Hrvatska napokon slaviti protiv Portugala?

Foto; fah/montaža narod.hr

Hrvatska večeras od 20:45  na Poljudu igra posljednju utakmicu ovog ciklusa Lige nacija. Vatreni će se suprotstaviti aktualnom prvaku Europe, Portugalu, koji pod vodstvom Fernanda Santosa djeluje doista kao vrhunska reprezentacija, iako su u prošlom kolu izgubili od Francuske te su se tako oprostili od prvog mjesta u grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Hrvatska je poražena nakon jedne katastrofalne utakmice u Švedskoj od istoimene reprezentacije, bilo je 2:1 za Šveđane. Dakle, Švedska je dobila istim rezultatom Hrvatsku kojim je Hrvatska slavila na domaćem terenu. Hrvatska na sreću ima za nijansu povoljniju gol razliku, bolje rečeno Vatreni su dali više pogodaka. Hrvatska i Švedska s tri boda ulaze u posljednje kolo, Švedska igra protiv Francuske, Hrvatska protiv Portugala. Za ostanak u najjačem razredu Lige nacija Vatreni moraju ostvariti protiv Portugal isti ili bolji rezultat u odnosu na Švedsku protiv Francuza.

Nažalost, Vatreni nisu u najboljoj formi, dojam je kako se prije nekoliko dana u Stockholmu igralo na bod, kao da će on sam pasti s neba. Izgledalo je da Vatrenima nedostaje energije za nešto više. Niti jednog Modrić i suigrali nisu izgledali kao svjetski doprvaci, kao momčad koja želi pobijediti. I to sasvim sigurno zabranjiva Zlatka Dalića, koji se nedavno suočio s kritikama aktualnog trenera Osijeka i bivšeg uspješnog trenera Dinama Nenada Bjelice.

Večeras na Poljudu neće biti Marcela Lovrena, koji je pozitivan na koronavirus, vraća se Dejan Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nama fali taj zadnji vezni i to znam. Tu moramo naći rješenje da su i Kovačić i Luka Modrić bliže napadu”, najavio je utakmicu izbornik Zlatko Dalić, a odgovorio je i Bjelici, o čemu smo već pisali:

“Svjestan sam da nismo dobri i ne treba mi to nitko puno govoriti. Ovo je trenutačno naša realnost. Otpao nam je i Pongračić, ostali smo bez jako puno igrača. Rebić, Kramarić, Lovren, Vida… Svi bi bili u ekipi. Mi stvaramo novu reprezentaciju, taj proces vodim ja i ja iza njega stojim. Ja sam svjestan da to sad nije dobro, ali ću napraviti sve da u ožujku to već bude bolje. Rekao sam igračima da ne smiju izgubiti vjeru u sebe i da dva poraza ne mogu izbrisati sve što su napravili. Siguran sam da ćemo opet biti na ponos našem narodu”.

Inače, Hrvatska će protiv Portugala igrati u formaciji 4-4-2, na mjestu zadnjeg veznog trebao bi zaigrati Marko Rog, dok bi Luka Modrić i Mateo Kovačić, koji je odigrao jako lošu utakmicu u Stockholmu, trebali biti ispred Roga,uloga polušpice pripasti će igraču Atalante Mariju Pašaliću. Ovog će puta u napadu biti igrači koji nisu klasični napadači, Ivan Perišić te Nikola Vlašić Bruno Petković totalno je izvan forme, Ante Budimir nije spreman za najveće napore, a očito je kako neće igrati, barem ne od prve minute, Josip Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal u Split dolazi u najjačem sastavu, predvođen Cristianom Ronaldom, a poznato je da je Ronaldo uvijek gladan golova te da Hrvatska nikad nije svladala Portugal.

“Nisam dobro spavao nakon te utakmice. Poštujem kritike, ali se ne slažem s njima. Nikad nisam rekao da ćemo igrati na nulu, nego sam postavio momčad da igra na pobjedu. Uzrujan sam jer nam je ovo četvrti poraz, a svaki poraz za mene je katastrofa. Možda sam morao pojačati malo vezni red, ali što je, tu je. Triput sam gledao snimku utakmice. Bili smo dobri prvih deset minuta, a onda smo Francuzima prepustili igru. No, na bod sigurno nismo igrali i u to budite uvjereni”, kazao je Santos u najavi utakmice te je dodao:

“Iz poštovanja prema drugoj reprezentaciji na svijetu igrat ćemo maksimalno ozbiljno. Uostalom, Portugal uvijek igra na pobjedu. Neću vam otkriti tko će igrati, a svi moji igrači imaju jednak status i svi su jednako dobri. Ako se opustimo protiv Hrvatske, imat ćemo puno problema”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će Santos od prve minute Dalićevim izabranicima suprotstaviti najjače adute, dakle, krenut će Joao Felix, Dioga Jota i Cristiano Ronaldo…

Mogu li Vatreni napokon, i ovakvi kakvi jesu, ranjeni, napokon prekinuti seriju nepobjedivosti Portugala?

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.