Možete glasovati i pomoći: Hoće li Domagoj Duvnjak uspjeti tamo gdje nije uspjela hrvatska rukometna reprezentacija?

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija, nažalost, nije uspjela osvojiti odličje na nedavno odigranom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, na šokantan i rijetko viđen način naši su rukometaši izgubili u polufinalu od Norveške, a onda i na još šokantniji način u borbi za broncu protiv Slovenije. Iako je rezultat, s obzirom na okolnosti, odličan, dojam je da se moglo više, zbog čega je bio prisiljen odstupiti i donedavni izbornik Željko Babić. Tko će biti njegov nasljednik još se uvijek ne zna, iako mnogi tvrde da je Lino Červar jednom nogom na izborničkoj klupi hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako nije mogla Hrvatska može li Domagoj Duvnjak? Naime, Svjetska rukometna organizacija (IHF) objavila je kandidate za titulu najboljeg svjetskog rukometaša u 2016. godini. Među pet finalista je i naš Domagoj Duvnjak, koji je ovaj naslov već osvajao, bilo je to 2013. godine. Konkurencija je, naravno, sjajna, uz našeg rukometaša tu su dvostruki pobjednik Nikola Karabatić, koji je s Francuskom na SP-u osvojio zlato i koji je glavni favorit, zatim aktualni pobjednik Mikkel Hansen, njemački golman i suigrač Domagoja Duvnjaka u Kielu Andreas Wölff te  21-godišnji Sander Sagosen, radi se o velikoj nadi norveškoga rukometa.

Nažalost, mnogi se slažu da su u ovoj konkurenciji šanse Domagoja Duvnjaka jako male s obzirom da iza sebe nema najbolji sezonu, a i na SP-u igrao je nezaliječen te u nekim trenucima nije mogao dati sve od sebe, odnosno, koliko bi mogao da je u boljem izdanju otputovao u Francusku. Naravno, nitko ne tvrdi da Duvnjak nije dao sve što je u datom trenutku mogao, naprotiv.  Podsjetimo, prošle je godine Duvnjak vodio hrvatsku rukometnu reprezenaciju do bronce na EP-u u Poljskoj, ali je bio sudionik neuspjeha naše reprezentacije na najvećoj sportskoj smotri godine, u Brazilu, na Olimpijskim igrama. Hrvatska je ispala već u četvrtfinalu. U klubu Domagoj nije imao previše sreće, Kiel je ostao bez njemačkog naslova, a u Ligi prvaka osvojio je tek četvrto mjesto, što za ambicije Kiela i nije sjajan rezultat.

Ako želite glasovati i pomoći Domagoju Duvnjaku možete to učiniti na sljedećem LINKU!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u konkurenciji za najboljeg trenera godina našao se i kontroverzni slovenski izbornik Veselin Vujović, koji je u jednom trenutku, barem ako je vjerovati jednom dijelu medija, bio kandidat i za izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. Vujović je svojim izjavama sam sebi zatvorio vrata. Protukandidati Vujovića su Didi Dinart, Christian Berge, Gudmundur Gudmundsson i Dagur Sigurdsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.