Mulaomerović nakon poraza od Švedske: Žao mi je, momci su iskreno željeli dobiti utakmicu

Foto: fah

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović bio je razočaran nakon poraza od Švedske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da je utakmica bila jako teška i tvrda. Energetski je utakmica bila dosta zahtjevna. Možda taj pritisak pobjede koji nam je visio nad glavom je bio razlog nervoze na početku. Švedska je s ovim igračima dosta bolja nego u prve dvije utakmice. Što se tiče energije i volje, nemam što zamjeriti igračima. Možda smo mogli pametnije odigrati na kraju, to mi je žao. Bilo je nekoliko ničijih lopti, ali to je tako. Imali smo svoje šanse, bili smo blizu, ali par napada onda nismo odradili na pravi način. Žao mi je što pred zagrebačkog publikom nismo uspjeli pobijediti. Sada se idemo odmoriti i pokušati napraviti podvig u Švedskoj jer su oni stvarno dobar tim, rekao je na početku konferencije za medije.

– Probali smo sve, i s visokom i niskom petorkom, s dvije četvorke. Probali smo sve, mislim da nije bilo nekih drugih opcija, dodao je Mulaomerović.

Smatra da su Šveđani uigraniji tim, ali ne zamjera ništa svojim momcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odlučio sam se za igrače koji su u najboljem stanju. Ne mogu reći ništa za njih. Svi su dali sve od sebe. Žao mi je, momci su iskreno željeli dobiti utakmicu da se vratimo u igru, objasnio je hrvatski izbornik.

Sljedeća utakmica u Švedskoj je – biti ili ne biti.

– Imat ćemo tri dana pripreme, a ni sad nije bilo puno pripreme. Trebamo se dobro odmoriti, imat ćemo jutarnji i večernji trening. Vidjet ćemo što večeras nije bilo dobro i pokušati ispraviti, kazao je Mulaomerović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krunoslav Simon sigurno neće igrati protiv Švedske za tri dana, a najvjerojatnije ni Mario Hezonja.

– Ne bih rekao da smo bili u grču, ali napad nas nije išao najbolje. U obrani smo bili solidni. Možemo im parirati u drugoj utakmici, ali moramo to i pokazati, rekao je mladi razigravač Lovro Gnjidić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.