Na N1 televiziji: Robert Prosinečki ‘protiv povratka na Balkan’, danas se žestoko bori za klupu Bosne i Hercegovine

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski reprezentativac i bivši trener Crvene zvezde, danas kandidat za izborničku klupu Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki gostovao je na N1 televiziji u emisiji Novi dan. Pritom je Prosinečki komentirao mogućnost da u konkurenciji s Amarom Osimom, bez obzira što mu dio medija nije sklon, preuzme reprezentaciju susjedne države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinečki je na N1 televiziji komentirao i stanje u HNS-u, Davora Šukera, Zdravka Mamića, općenito hrvatski nogomet.  Iako je ranije govorio kako se ne želi vraćati na Balkan, danas se žestoko bori ne bi li preuzeo izborničku palicu reprezentacije koja se nije uspjela plasirati na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji iduće godine.

Podsjetimo, Robi se sastao s predstavnicima NS BiH, navodno su razgovarali vrlo konstruktivno te je hrvatski trener prihvatio gotovo sve što su mu ponudili, odnosno, nije tražio puno, tek da sam sebi bira pomoćnike.

”Jučer smo se dogovarali. Ostala su dva kandidata. 4. 1. bit će odlučeno tko je novi izbornik BiH. Bosna je dobra reprezentacija, ima veliki potencijal i može se puno stvari napraviti”, kazao je Prosinečki i naglasio kako ima samo jedan uvjet. “Samo to da imam svoje suradnike s kojima već dugo godina radim. Mislim da je to potpuno normalno…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo spomenuli Robi Prosinečki je komentirao stanje u hrvatskom nogometu, HNS predvođen Davorom Šukerom, pritom je naglasio kako promjena mora biti.

”Bilo je problema oko novih izbora. Davor je dobio izbore jednoglasno, koliko pratim. Morat će se uvesti neke promjene. Od infrastrukture nadalje. Radit će se na poboljšanju lige, to nam treba. Reprezentacija ima rezultate, ali fale nam stadioni, kampovi i moramo ulagati”, poručio je Robert Prosinečki, koji se osvrnuo i na Šukerovu najavu da će se pokraj Zagreba, točnije u Velikoj Gorici, graditi nacionalni stadion kapaciteta 35 000 gledatelja.  Cijena navodno 50 milijuna eura.

”Morat ćemo ga kad-tad napraviti da bi mogli igrati velike utakmice. Naši uvjeti nisu na razini na kojoj trebaju biti. Nadam se da će to biti uskoro…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se i osvrnuo na ”kaljužu” u hrvatskom nogometu te novu istragu protiv Zdravka Mamića.

”Ne mogu puno pričati o tome jer ne znam je li Mamić čovjek iz sjene koji vodi hrvatski nogomet. Nogomet kod nas je najvažniji sport. Koliko god pričamo o kaljuži, volimo da nam reprezentacija ide na prvenstva. To su lijepi trenutci. Sigurno treba popraviti puno stvari u nogometu. Mislim da treba i HNS i svi vidjeti tko je izlaz iz toga.”

Glede priča o o navodno sumnjivim putevima novca Prosinečki je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Treba provesti istrage i vidjeti što je bilo. Zasad su to sve samo optužbe…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.