Na korak do novog naslova: Dinamo je u 24 minute “pregazio” Rijeku

Rijeka je u velikoj formi došla na Maksimir, imala je devet pobjeda u nizu u svim natjecanjima i bila je prepuna samopouzdanja. No Dinamo je pokazao koliko je moćan u hrvatskim okvirima i slavio je s čak 4-0 u 30. kolu HNL-a!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je bilo gotovo u razmaku od samo 17 minuta pred 4000 navijača. Seriju golova otvorio je Arijan Ademi u 7. minuti. Samo četiri kasnije je prekrasno pogodio Josip Pivarić iz slobodnog udarca s nekih 25 metara. Duje Čop je u 18. minuti zabio svoj 19. prvenstveni gol i uvjerljivo je prvi na ljestvici strijelaca. Konačni rezultat postavio je Joe Šimunić u 24. minuti.

– Izuzetno sam sretan nakon ovakve igre i važne pobjede protiv momčadi koja je druga najbolja u Hrvatskoj – rekao je trener Zoran Mamić, a kolega na suprotnoj klupi Matjaž Kek:

– Isprike našima navijačima koji su došli u Zagreb. Nije to bilo to, a Dinamo je prekvalitetna ekipa da to ne bi iskoristila. Ponekad je dobro da dobiješ ovakav ‘šamar’, a mi smo ih dobili četiri. Treba izvući pouke, ali ne može jedan poraz pobrisati sve dobro što su igrači napravili u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimir je tako ostao neosvojiva utvrda “modrih” jer na svom stadionu utakmicu nisu izgubili točno 1352 dana.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Dinama i Rijeke ove sezone i uz dva remija, druga pobjeda zagrebačke momčadi.

Dinamovci su sada na vrhu tablice s čak 11 bodova više od drugoplasirane Rijeke i za teoretsku potvrdu devetog uzastopnog naslova prvaka, treba im još samo sedam bodova u posljednjih šest kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali rezultati, subota:
Osijek-Zadar 4-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.