Na meti Reala, Barcelone, Liverpoola…: Hoće li Marcelo Brozović uskoro postati najskuplji hrvatski nogometaš?

Foto: fah

Nogometaš talijanskog Intera, hrvatski reprezentativac, Marcelo Brozović, trenutno je najtraženiji hrvatski nogometaš, a vjerojatno u ovom trenutku i hrvatski nogometaš s najvećom cijenom na europskom nogometnom tržištu. Motor igre Intera na meti je nogometnih velikana poput Real Madrida, Liverpoola i Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše engleski i španjolski tisak 27-godišnji hrvatski nogometaš bi ovog ljeta, ako uopće bude klasičnog ljetnog prijelaznog roka zbog pandemije koronavirusa, mogao napustiti Inter, iako s milanskim klubom ima ugovor do ljeta 2022. godine. Na San Siru navodno Marcelu spremaju novi ugovor, daleko povoljniji za njega. No, sjajne igre hrvatskog nogometaša, koji je pravi primjer modernog veznjaka, privukle su pažnju nogometnih velikana s daleko dubljim džepom nego što trenutno ima Inter.  ”Grizu” španjolski velikani Real i Barca, a Liverpool je već duže vrijeme zainteresiran za Hrvata, iako u svojim redovima imaju jednoga, koji sjedi na klupi i uglavnom ne igra. Mislimo, naravno, na Dejana Lovrena. No, to je neka druga tema. I Lovren se, kad smo kod hrvatskih nogometaša, sprema napustiti klub u kojem trenutno igra, odnosno sjedi na klupi.

Podsjetimo, Marcelo Brozović ima klauzulu prema kojoj može napustiti Inter za 60 milijuna eura, u Interu se boje da će se pojaviti klub koji će toliko biti spreman izdvojiti za hrvatskog reprezentativca te da će ovog ljeta ostati bez jednog od najboljih igrača.  Koliko je to uopće realno s obzirom da je korona kriza srušila cijene nogometaša, odnosno, spustila ih na nešto realniju razinu?

Marcelo je ove sezone, koja je privremeno prekinuta zbog pandemije koronvirusa, zabio tri gola, uz pet asistencija. No, glavni adut hrvatskog nogometaša je njegov način igre, energija koju pokazuje na terenu, precizna dodavanja također su dio brojnih aduta koje na svojoj strani ima sjajni Vatreni. Ako bi se transfer Brozovića realizirao postao bi najskuplji hrvatski nogometaš. Pretekao bi i 25-godišnjeg Matea Kovačića, koji trenutno drži rekord. Naime, Matea je londonski Chelsea u srpnju prošle godine otkupio od Reala za 45 milijuna eura. Podsjetimo, Kovačić je na Stamford Bridge stigao u kolovozu 2018. na posudbu, sjajnim se igrama nametnuo i svidio čelnicima engleskog kluba te su već idućeg ljeta odlučili otkupiti njegov ugovor s Realom. Do prekida sezone bio je jedan od ponajboljih igrača slavnog engleskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.