Na udaru kritika: Deschamps ispustio gotovu utakmicu protiv Švicarske katastrofalnim vođenjem susreta

Foto: fah

Reprezentacija Francuske ispala je u osmini finala Europskog prvenstva od Švicarske nakon izvođenje jedanaesteraca. U jednom trenutku bilo je 3:1 za Francuze, nakon čega su svi mislili da je sve gotovo, no onda je izbornik Francuza Didier Deschamps krenuo s lošim izmjenama, iz igre je izvadio glavnog igrača sredine terena Antoinea Griezmanna, što mu najviše, s pravom, zamjeraju francuski mediji. Deschamps je podcijenio Švicarce, a što se u osmini finala Eura ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je na Euro stigla s jednim jedinim ciljem, nakon Svjetskog prvenstva osvojiti i Europsko prvenstvo, to je uspjelo generaciji Zinedine Zidanea 2000. godine, koja je prije toga 1998. u finalu SP-a deklasirala Brazil, u polufinalu jedva pobijedila Hrvatsku. No već 2002. Francuzi na Svjetskom prvenstvu nisu prošli skupinu. Treba biti iskren i reći da su i Švicarci imali meč loptu u rukama prije jedanaesteraca, promašili su kazneni udarac nakon čega su Francuzi zabili tri gola.

Podsjetimo, Švicarska je povela  golom Harisa Seferovića, ali su Francuzi u nastavku susreta golovima Benzeme i Pogbe preokrenuli na 3:1. Švicarska se vratila preko Seferovića i Gavranovića te uspjela  izjednačiti i utakmicu odvesti do produžetaka, kasnije i do jedanaesteraca. I tako je došlo do najveće senzacije turnira, na kojem više nema ni akualnih europskih prvaka Portugalaca, a nema ni svjetskih doprvaka Hrvata. Nema ni Nizozemaca. Danas će se oprostiti Englezi ili Nijemci. Put Italiji ili Španjolskoj prema naslovu po mnogima je otvoren. Iako su tu na ovom turniru neuvjerljivi Belgijci.

Nakon utakmice na udaru kritika francuske javnosti našao se već spomenuti Deschamps, a kao moguća zamjena spominje se donedavni trener Reala, Zinedine Zidane, koji je trenutačno bez angažmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deschamps se nije proslavio ni izmjenama u produžecima i jednostavno Francuzi tada nisu imali dovoljno snage slomiti Švicarce. Zamislite sitauciju da Zlatko Dalić u takvim okolnostima, kada je bilo 3:1, ispadne od Švicarske, koju su u skupini Talijani deklasirali.

Le Parisein objavio je jutros da bi Deschamps i sam mogao podnijeti ostavku, no sve bi trebalo bti poznato u sljedećim tjednima. Zidane ima želju voditi Francusku, a s obzirom na cjelokupnu karijeru, kako trenersku tako i igračku, ima i velike kompetencije za takav posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.